ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

7.000 μαθητές δημοτικών στην Αχαΐα επί 6 μήνες δεν είχαν πρόσβαση στην διδασκαλία

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι μαθητές των Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στην Αχαΐα επιστρέψουν στα θρανία μετά από αναγκαστική απουσία έξι μηνών λόγω της καραντίνας.

 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών της Πάτρας, το 25 με 30% του συνόλου των μαθητών της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό δεν είχε πρόσβαση όλο αυτό το διάστημα στην γνώση μέσω WebEx.

 

Αυτό το γεγονός σε απόλυτους αριθμούς σε ότι αφορά τους μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων μόνο στην Αχαΐα, αντιστοιχεί σε 7.000 από τους 22.000 συνολικά που φοιτούν στα σχολεία.

 

Σχεδόν το 1/3 του μαθητικού δυναμικού στο νομό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον MAX FM, ο γραμματέας του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών στην Πάτρα Στ. Παλαρμάς, επί 180 ημέρες ήταν «αποκλεισμένο» από την παρεχόμενη γνώση και αυτά τα παιδιά από την Δευτέρα θα επιστρέψουν στο σχολείο «κουβαλώντας» τεράστια και χωρίς καμία μέριμνα αναπλήρωσής τους κενά.

 

Τα δεδομένα είναι ακόμα πιο απογοητευτικά στην περίπτωση των μαθητών που πήγαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό, καθώς κανένας μαθητής της πρώτης δημοτικού στην Αχαΐα δεν διδάχθηκε και δεν έμαθε να γράφει!!! με αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία να βρεθούν στην Δευτέρα δημοτικού χωρίς να γνωρίζουν γραφή!!!

 

Patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου