ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

«Αλήθειες» και «ψέματα» για το … «Κοινό μυστικό»

 

 

Ποιος «δίνει» ποιόν… για την εγκληματική συμπεριφορά εις βάρος της πόλης στο όνομα της Ν.Δ.

 

 

Βαριά η κληρονομιά του τόπου μας! Και οι Θεοί ορκίζονταν, όλοι τους, όχι στην μυθική θεότητα, όπως οι θνητοί, αλλά στα Ύδατα της Στυγός(!) της ευλογημένης Αιγιάλειας.

 

Ήταν δε τόσο «φοβερός» ο όρκος, που οι κρύσταλλοι και τα αγγεία έσπαζαν όταν βυθίζονταν στα νερά της, για να αποδείξουν και οι Θεοί αν έλεγαν αλήθεια ή ψέματα… και όποιος «πατούσε» τον όρκο του έπεφτε σε κώμα για ένα χρόνο και μετά για άλλα εννέα χρόνια ζούσε ως «εξόριστος», επέστρεφε στον Όλυμπο μόνο για τα …συμβούλια.

 

Ο ορισμός της ιερότητας ήταν… τα Συμβούλια. Κι επειδή μέχρι σήμερα η Δημοκρατία θεωρείται το κάλλιστο των πολιτευμάτων, ως παράταξη καλούμεθα αυτονόητα να στηλιτεύσουμε την απόλυτα καταστροφική συμπεριφορά όσων δεν ορρωδούν μπροστά σε κανένα κίνδυνο και δεν απορρίπτουν κανένα μέσο προκειμένου να φτάσουν στον επιδιωκόμενο σκοπό τους.

 

Στις 31/8/19 ενώπιον Θεού και ανθρώπων ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ορκιστήκαμε με επίκληση στα Θεία ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και υπογράψαμε βάσει της κείμενης νομοθεσίας το σχετικό πρακτικό: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» και εδώ δεν απαιτείται περαιτέρω εξήγηση για το ποια είναι τα «καθήκοντα» που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε προς το συμφέρον των συμπολιτών μας και μόνο…

 

Μόλις μια μέρα μετά, τη Δευτέρα 2/9/19 σε εξάστηλο δημοσίευμα του υπεύθυνου του ρεπορτάζ της Αιγιάλειας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και εκπροσώπου Τύπου και υποψηφίου στις εκλογές με την παράταξη που κατετάγη ως αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο, ο επικεφαλής κ΄Γούτος ήταν όπως έγραφε: «Λάβρος ο Γούτος, μιλά για προεκλογική «συναλλαγή» του δημάρχου».

 

Στο δημοσίευμα από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης της δημοτικής αρχής κατηγορούνται ευθέως:

 

1ον η παράταξή μας για την απόφασή της να συμμετάσχει στα πλαίσια της απλής αναλογικής στη δημοτική αρχή.

 

2ον ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για την επιλογή του να παραβρεθεί στην ορκωμοσία σηματοδοτώντας αγαστή συνεργασία Δήμου –Περιφέρειας

 

3ον ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, γιατί σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές, όπως αναφέρεται δηκτικά, θα έβαζε «πλάτη» στο δήμο.

 

Για τα λιβελογραφήματα -από τότε έως σήμερα αδιαλείπτως- εις βάρος της παράταξης και ιδίως προς το πρόσωπό μου, επιφυλάσσομαι προς το παρόν, αλλά παραθέτω αυτούσια την τελευταία παράγραφο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος: «Δυσαρέσκεια εκφράζεται και για την παρουσία, στην τελετή ορκωμοσίας, του νεοδημοκράτη βουλευτή Ανδ. Κατσανιώτη αλλά και του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη (σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές) κάτι που θα μεταφερθεί με διάβημα στο κόμμα της Ν.Δ, ότι κάνει πλάτες στον υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ νέο δήμαρχο».

 

Δηλώνεται κατηγορηματικά λοιπόν και αδιάψευστα ότι έγινε από την πρώτη κιόλας μέρα διάβημα στο κόμμα της ΝΔ. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε κάποιες αδιαμφισβήτητες και βαθύτερες έννοιες που αντανακλούν και στις αρχές της παράταξής μας και τη φιλοσοφία μας για τη συνεργασία μας με τον κ΄.Καλογερόπουλο και την παράταξή του.

 

-Ο συνειδητός διαχωρισμός του κόσμου σε ισχυρά ιδεολογικά στρατόπεδα, έχει ως μοναδικό κίνητρο την διαστροφή του αξιοκρατικού κριτηρίου του λαού, αποπροσανατολίζοντας τη κοινή γνώμη, ερεθίζοντας τα πάθη, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, παρασύροντας τους πολίτες και φυσικά τους κομματικούς παράγοντες σε εσφαλμένες ενέργειες. Ο Τύπος που δεν εξυπηρετεί την αποστολή του και το λαό υπονομεύει ευθέως τη Δημοκρατία.

 

-Ο Τύπος δικαιολογημένα λογίζεται ως 4η εξουσία, διότι η ελευθερία του αποτελεί την ουσία της Δημοκρατίας. Παράλληλα με τις άλλες τρεις (Νομοθετική -Εκτελεστική –Δικαστική) παρέχει τη δυνατότητα της ελευθερίας της έκφρασης κι εφόσον υπηρετεί με συνέπεια τις αρχές και την δεοντολογία, γίνεται η άγρυπνη συνείδηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και ο θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Στην ουσία, στην πολιτική και στα κοινά, ο πραγματικός «παιδαγωγός» -αφού έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει την κοινή γνώμη- είναι ο Τύπος και γι`αυτό η πολιτική συνείδηση των πολιτών ταυτίζεται και με την πολιτική βούληση της εφημερίδας που διαβάζουν. Κι εδώ ακριβώς παρατηρείται ο μεγάλος κίνδυνος της παραπλάνησης και του αποπροσανατολισμού των πολιτών. 

 

Ως εκ τούτου όταν μια εκ των «4» ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας του τόπου μας δημοσιεύει αυτές τις απόψεις, περιττεύει και το όποιο «διάβημα» προς τη ΝΔ. 

 

Ο σκοπός έχει ήδη επιτευχθεί, το «μήνυμα» έχει σταλεί και αποσκοπεί ευθέως στην υπονόμευση της δημοτικής αρχής και κατά συνέπεια των συμφερόντων του δήμου. 

 

Βεβαίως ούτε τώρα ούτε τότε, τα συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» δεν διαψεύστηκαν από τον κ΄.Γούτο, που τόσο ο ίδιος ως αρχηγός όσο και ο συντάκτης εκπρόσωπος της παράταξης, απροκάλυπτα και συνειδητά δημοσιοποιούν τις ενέργειές τους προκειμένου να μπλοκάρουν με κάθε μέσο τον δίαυλο θεσμικά μεταξύ Δήμου –Περιφέρειας –Βουλευτών –Κυβέρνησης –Πρωθυπουργού, με την παράλληλη λασπολόγηση εις βάρος όσων προέρχονται από τη ΝΔ και συνυπάρχουν στη δημοτική αρχή.

 

Αποτελεί ωστόσο πρωτοφανή μέθοδο που θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών, ο αρχηγός και ο εκπρόσωπος Τύπου μιας παράταξης να δημοσιοποιούν ότι το συνειδητό «έγκλημα» εις βάρος των συμφερόντων του δήμου, δεν το διαπράττουν μόνοι τους αλλά από κοινού, κατονομάζοντας άλλους «4» δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τον νυν και τον πρώην πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. 

 

Και το ερώτημα, όχι ρητορικό αλλά πραγματικό, είναι, γιατί είχαν την ανάγκη να μετακυλήσουν την αυταπόδεικτη δική τους εγκληματική συμπεριφορά και στα άλλα πρόσωπα που κατονομάζονται (ίσως και άδικα για κάποια πρόσωπα) στο δημοσίευμα της 11/5/21 για τον πόλεμο που «φουντώνει» της ΝΔ κατά της δημοτικής αρχής. Επιπλέον η εφημερίδα επανέρχεται και τρεις ημέρες μετά, την περ. Παρασκευή 14/5/21 όπου επαναλαμβάνεται δηκτικά ότι αυτό αποτελεί «κοινό μυστικό» στην τοπική Ν.Δ.

 

Κοινό μυστικό δηλαδή ότι από την πρώτη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής έως και σήμερα με ανοιχτά τα μεγάλα θέματα της πόλης που κρίνονται πολιτικά, όπως η διάσωση της πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη, τα μεγάλα έργα της αποχέτευσης και οι χρηματοδοτήσεις τους, η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και μια σειρά ακόμα σοβαρών ζητημάτων, εμποδίζεται και υπονομεύεται η επίλυση τους σε βαθμό να επιπλήττουν κάποιοι ακόμα και δημόσια τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που βρέθηκε στην πόλη για να τιμήσει τη Χάρη της Παναγίας.

 

Γιατί άραγε; …Την απάντηση φυσικά μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να υποψιαστούν και προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία το εσωτερικό ξεκαθάρισμα μέσα στη παράταξη Γούτου για το ποιος «δίνει» ποιόν… στην εγκληματική τους συμπεριφορά εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

 

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

-Επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» του δήμου Αγιαλείας

-Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του δήμου Αιγιαλείας

-Επικεφαλής της παράταξης Δημιουργικό Επιμελητηριακό Κίνημα Αιγιαλέων του Επιμελητηρίου Αχαϊας

-Πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου