ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αίγιο: Επιχειρηματίες αντιδρούν στην πεζοδρόμηση τμήματος της Μητροπόλεως – Επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια

Το πρωί της Τρίτης 11/05, το σύνολο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Μητροπόλεως, από το ύψος της οδού Ρωμανιωλη έως την οδό Σολωμού, των εμπόρων του προσωρινά πεζοδρομημένου τμήματος αλλά και μέρος των επαγγελματιών της υπόλοιπης οδού Μητροπόλεως, συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασης στην απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει προσωρινά για διάστημα περί των τεσσάρων μηνών πεζόδρομο στην οδό Μητροπόλεως από την συμβολή αυτής με την οδό Μελετοπούλων έως την συμβολή με την οδό Ρωμανιώλη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

 

«Μια απόφαση όπου προφανώς άθελα της απέκοψε από την υπόλοιπη κεντρική εμπορική οδό 30 καταστήματα μιας και λόγω της παράκαμψης που δημιουργήθηκε οι οδηγοί δεν επιστρέφουν πάλι στην κυρία οδό αλλά εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης επιλέγοντας την πιο εύκολη λύση των όμορων δρόμων. 

 

Το αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο είχε καταστροφικές συνέπειες στα καταστήματα μιας και μια πρώτη εκτίμηση μιλά για πτώση της τάξεως του 50-70% του τζίρου τους! 

 

Ποσοστό που κρίνει απαγορευτική κάθε συζήτηση για συνέχιση του μέτρου καθώς θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να πάρει την ευθύνη να φτάσει σε σημείο να κλείσουν επιχειρήσεις χρόνων και κόποι μιας ζωής για χάρη ενός προσωρινού πεζόδρομου!

 

Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωπος των επιχειρηματιών επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο σε προγραμματισμένο ραντεβού εκφράζοντας το πρόβλημα και δίνοντας του να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε! 

 

Ο Δήμαρχος άκουσε προσεχτικά δείχνοντας διάθεση κατανόησης και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή ποιότητας ζωής την ερχόμενη Δευτέρα για να δώσουν μια λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε.

 

Διάστημα δηλαδή ακόμα έξι εργάσιμων ημερών το οποίο στο μέγεθος της ζημιάς που ήδη έχουμε υποστεί μοιάζει πολύ μεγάλο. 

 

Παρόλα αυτά σεβόμενοι απόλυτα τον θεσμό του Δημάρχου και των διαδικασιών που απαιτούνται αποφασίσαμε να περιμένουμε την επίσημη απάντηση της αρχής την Δευτέρα ελπίζοντας Δήμαρχος και μέλη της επιτροπής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και τις ανεπανόρθωτες συνέπειες αποκαθιστώντας την φυσική ροη των οχημάτων επί της οδού!

 

Σε κάθε αντίθετη περίπτωση όπως είναι φυσιολογικό επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των κεκτημένων μας».

 

Με τιμή οι υπογράφοντες την ανακοίνωση επιχειρηματίες με αλφαβητική σειρά:

 

Ανδρικοπούλου Βασιλική, Αργυρόπουλος Άγγελος, Ασημακόπουλος Ανδρέας, Γιαννίκος Βασίλειος, Γιδάς Ιωάννης, Γκραικιώτου Τασία, Δημητρίου Γιώργος, Καλφόπουλος Βαγγέλλης, Καραίνδρος Ανδρέας, Κουμπάρου Μαρία, Μαγκλάρα Βικτωρία, Μακρόπουλος Νίκος, Μπίτα Φωτεινή, Μαρνέρης Χάρης, Νικολάου Περικλής, Παπαναστασίου Γιώργος, Ραχμανίδη Καλλιόπη, Σαχουντ Αλέξανδρος, Σιδερης Άγγελος, Τριανταφυλλοπούλου Δ., Τριαντόπουλος Ανδρέας, Χρυσανθακοπούλου Βάρβαρα, Ψαρράκου Δέσποινα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου