ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Καλάβρυτα: Δεν φαίνεται να συνδέεται με το εμβόλιο ο θάνατος της 56χρονης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία

Από τα πρώτα ευρήματα της  ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της 56χρονης στο νοσοκομείο Καλαβρύτων που κατέληξε αιφνιδιαστικά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός του θανάτου με το εμβόλιο.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή.

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά.

 

Από τα πρώτα ευρήματα η αιτία θανάτου της 56χρονης είναι απροσδιόριστη και αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον υπάρξουν όλες οι απαντήσεις από τα εργαστήρια.


Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης τόνισε στην «Πελοπόννησο» ότι προς το παρόν δεν μπορεί ούτε να αποκλείσει αλλά και ούτε να επιβεβαιώσει σύνδεση του θανάτου της γυναίκας με το εμβόλιο της Pfizer.

 

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα» Κωνσταντίνου Κούκιου στην «Πελοπόννησο», ο οποίος έτυχε τη στιγμή του συμβάντος να βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαβρύτων: «Της παρείχαμε τα πάντα. Τη διασωληνώσαμε, της κάναμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αλλά δυστυχώς δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο οργανισμός της δεν αντέδρασε καθόλου. Δεν έδρασε κανένα φάρμακο».

 

Η άτυχη γυναίκα τον τελευταίο χρόνο είχε μετακομίσει από την Αθήνα και διέμενε στην Κέρτεζη Καλαβρύτων που είναι ο τόπος καταγωγής του συζύγου της. Ανυπομονούσε να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου ώστε να μπορέσει με τον σύζυγό της να επισκεφτούν τον γιο τους που μένει στην Κύπρο. Δυστυχώς όμως είχε αυτή την τραγική κατάληξη.


Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους, καθώς το προχθεσινό περιστατικό του θανάτου της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στον πληθυσμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου