ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Σύλλογος Αλυκής Αιγίου: Συμβολική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιουνίου. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» καλεί όλους μας να αφυπνιστούμε και να συμμετέχουμε καθημερινά στην προστασία του πλανήτη μας μέσα από ατομικές ή συλλογικές δράσεις. Η γη έχει την καθημερινή μας ανάγκη, προστατεύουμε τα δάση, τα βουνά, τις θάλασσες, τις παραλίες, τους υδροβιότοπους τον αέρα την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας. Φροντίζουμε την καθαρή αναπνοή του πλανήτη μας και την βιωσιμότητά του που είναι το μέλλον μας.

 

Με δαπάνες του συλλόγου, καθαρίστηκαν από τα χόρτα, τα πρανή και τα ρείθρα στον δρόμο προς τέρμα Αλυκής (οδό Απόλλωνος), καθώς και στην κατοικημένη περιοχή της Αλυκόβρυσης, ενώ υπολείπονται μικρές παρεμβάσεις καθαριότητας περιμετρικά του υδροβιότοπου.

 

Ευχαριστούμε τη ΔΕΥΑ για την τοποθέτηση των ντους στην παραλιακή ζώνη, την Αντιδημαρχία καθαριότητας και τη Δημοτική Κοινότητα για τη φροντίδα της καθαριότητας της παραλίας Αλυκής. 

 

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ όμως, που η αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία ακόμα δε φρόντισε, είτε η ίδια, είτε ο εργολάβος που αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια να τοποθετήσει τις καμπίνες και τις ομπρέλες, (αφού αποσύρθηκαν οι ομπρέλες του συλλόγου πριν 4 χρόνια), στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Αιγίου και βραβευμένη με "Γαλάζια Σημαία". Φτάσαμε αρχές Ιουνίου.

Ευελπιστούμε να υπάρξει προσφορά οικοπέδων για πάρκινγκ τις προσεχείς ημέρες, ώστε να μπει μια τάξη και να υπάρξει διευκόλυνση των επισκεπτών.

 

Άλλωστε, αν δε λυθούν από τη Δημοτική Αρχή, τα πολλά ζητήματα για την προετοιμασία της παραλιακής οδού, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ της παραλίας της Αλυκής κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες.

 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απολαύσουν το καλοκαίρι τους στην πανέμορφη Αλυκή μας, βοηθώντας μας και οι ίδιοι με την ευθύνη που αναλογεί στον κάθε ένα μας στην προστασία του περιβάλλοντος από τα καθημερινά απορρίμματα των λουομένων και επισκεπτών της περιοχής μας.

 

Καλό, ασφαλές και καθαρό καλοκαίρι σε όλους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου