ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Γιατροί Κ.Υ. Ακράτας: Ψευδή και συκοφαντική η απόφαση της συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου

Oι γιατροί του Κ.Υ. Ακράτας καταγγέλλουμε την απόφαση της συνέλευσης των γιατρών του Γ. Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας ως ψευδή και συκοφαντική. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορούν το σύνολο των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας ότι «κάθονται» ενώ οι ίδιοι μοχθούν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

 

«Συγκεκριμένα η απόφαση ισχυρίζεται ότι οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας της περιοχής (κάποιες μάλιστα με ταυτόσημο αριθμητικά ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό) είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου. 

 

Και είναι απορίας άξιο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για ενδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού του εμβολιαστικού κέντρου από τέτοιες δομές, καίτοι ο εμβολιασμός αποτελεί εθνικό στόχο, τόσο η τοπική όσο και η κεντρική διοίκηση κωφεύουν χαρακτηριστικά και χωρίς βάσιμες αιτιάσεις.»

 

Η αλήθεια είναι ότι το Νοσοκομείο του Αιγίου υπολειτουργεί σε σχέση, όμως, με τα νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας. Αυτά τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν και όχι το Αίγιο. 

 

Πράγματι το Κ.Υ. Ακράτας συνδράμει με τρεις γιατρούς το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τους τρείς γιατρούς, εργάζονταν μέχρι τίνος στο νοσοκομείο του Αιγίου. Προτίμησαν όμως να εργασθούν στον «Άγιο Ανδρέα», που έχει πολλαπλάσιο φόρτο εργασίας λόγω της «ελιτίστικης» συμπεριφοράς των γιατρών του Αιγίου.

 

Αυτή την εποχή το Κ.Υ. Ακράτας συνδράμει στην λειτουργία του νοσοκομείου του Αιγίου με 19 εφημερίες. Επιπλέον συνδράμει στην καθημερινή λειτουργεία του Κ.Υ. Αιγίου το οποίο στερείται παντελώς γενικών ιατρών.

 

Για την συνδρομή των γιατρών δεν απαιτήθηκε καμία εντολή από τον κ. Καρβέλη, ο οποίος ρώτησε εάν μπορούμε να συνδράμουμε και βεβαίως απαντήσαμε θετικά. Τώρα οι γιατροί του Αιγίου κατηγορούν τον κ. Καρβέλη γιατί δεν «εντέλει» του γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας να μετακινηθούν στον Αίγιο, όταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τον κατηγορούσαν για αυθαίρετη συμπεριφορά με το «εντέλλεσθε» που εξέδωσε για να μετακινηθεί μια αναισθησιολόγος στο Ρίο!

 

Οι γιατροί πρέπει να κατανοήσουν ότι το νοσοκομείο του Αιγίου δεν είναι η καρδιά της υγείας στην Αχαΐα. Πρέπει, επίσης, να αναρωτηθούν γιατί ουδείς γιατρός επιθυμεί να εργαστεί στο νοσοκομείο τους. Τέλος εάν επιθυμούν να μετρηθεί ο φόρτος εργασίας του να μην έχουν ως συγκριτικό στοιχείο τα Κέντρα Υγείας αλλά τα λοιπά νοσοκομεία. Εκτός εάν επιθυμούν το νοσοκομείο του Αιγίου να γίνει Κέντρο Υγείας.

 

Οι γιατροί του Κ.Υ. Ακράτας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου