ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Συνεχίζονται οι δράσεις του Θairος Film Festival σε Λόγγο και Παρασκευή

Συνεχίζονται οι προβολές του 5ου Θairος Film Festival, που ταξιδεύει στην Αιγιάλεια, μετατρέποντας γωνιές της σε υπαίθριους κινηματογράφους με ξεχωριστές προβολές και παράλληλες δράσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

ΛΟΓΓΟΣ

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 21:30, το κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων», θα φιλοξενήσει την γαλλική ταινία «Ιστορίες του Καλοκαιριού» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

Πληροφορίες για την ταινία:

Ένας ντροπαλός απόφοιτος, πριν ξεκινήσει στην πρώτη του δουλειά, πάει διακοπές στο Ντινάρ, ελπίζοντας ότι η φίλη του θα τον ακολουθήσει. Εκεί θα γνωρίσει μια κοπέλα που δουλεύει στην πόλη κι αυτή θα τον γνωρίσει σε ακόμα μια κοπέλα. Έτσι ο ήσυχος, ντροπαλός νεαρός θα αρχίσει να ανακαλύπτει ένα καινούριο γι’ αυτόν έδαφος.

Οι «Ιστορίες του καλοκαιριού» είναι ένας ανάλαφρος ύμνος στη νεότητα, τις αντιφάσεις και τις αβεβαιότητες της. Αν και βρισκόμενος στη έβδομη δεκαετία της ζωής του, όταν γύρισε την ταινία, ο Rohmer εμφανίζει μια αναπάντεχη κατανόηση της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς των νέων.

Παραγωγή: Γαλλία, 1996. Σκηνοθεσία: 'Ερικ Ρομέρ. Ηθοποιοί: Μελβίλ Πουπό, Αμαντά Λανγκλέ, Γκουενέλ Σιμόν, Ορέλια Νολέν. Διάρκεια: 113 λεπτά.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Με την υποστήριξη του διακρατικoύ προγράμματος Interreg FAME Road V-A Greece-Italy 2014-2020 και σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.

Πως να έρθετε: https://goo.gl/maps/y41VqzabkJxRQGYC7

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το Σάββατο 31 Ιουλίου στο χωριό Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Stand by me» με μια σειρά παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο της 4ης εκδήλωσης διάχυσης του προγράμματος «Fame Road» που υλοποιεί ο δήμος Αιγιαλείας και είναι ο υποστηρικτής του φετινού «Θairος».

Πρόγραμμα εκδήλωσης

- 18:30 - 19:00 Άφιξη και εγγραφή των συμμετεχόντων.

- 19:00 μέχρι τη λήξη θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα, ροδοζάχαρη, κρασί και τσίπουρο.

- 19:15 Αναχώρηση των συμμετεχόντων για πεζοπορία στα μονοπάτια της Πλεμμένης και της Βούτης με παράλληλη ξενάγηση στα αξιοθέατα του χωριού. Η διαδρομή επιφυλάσσει πεζοπορία στο δάσος, στάση για νερό στις φυσικές πηγές και ξενάγηση στον οικισμό.

- 20:15 Επιστροφή από την πεζοπορία.

- 21:00 Χαιρετισμός Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Δημήτριου Καλογερόπουλου.

- 21:15 Παρουσίαση του έργου Food, Art, Movement, Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD, που υλοποιείται από το Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα Ιταλία 2014 - 2020 (κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας).

- 21:30 Προβολή της βραβευμένης ξένης ταινίας «Στάσου πλάι μου» (STAND BY ME) του Rob Reiner.

Πληροφορίες για την ταινία:

Τέσσερα νεαρά αγόρια ξεκινούν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους, όταν αποφασίζουν να το σκάσουν από τα σπίτια τους για να βρουν το πτώμα ενός αγοριού που άκουσαν τυχαία ότι κείτεται νεκρό δίπλα στις γραμμές του τραίνου. Στα ταξίδι τους αυτό προσπαθούν να επουλώσουν τις προσωπικές τους πληγές, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν μια συμμορία από μεγαλύτερα αγόρια που διεκδικούν κι αυτά με τη σειρά τους τη δόξα της ανακάλυψης του νεκρού αγοριού.

Η ταινία που σημάδεψε κάθε γενιά που γεννήθηκε λίγο πριν ή λίγο μετά την ανέμελη δεκαετία του ’80. Οι ήχοι, τα χρώματα, οι μυρωδιές εκείνου του καλοκαιριού που τέσσερα αγόρια ξεκίνησαν για την περιπέτεια της ζωής τους ψάχνοντας δίπλα στις ράγες του τρένου το πτώμα ενός συνομηλίκου τους, είναι οι πρώτες ύλες αυτού του ύμνου στη συντροφικότητα.

Παραγωγή: Η.Π.Α.,1986. Σκηνοθεσία: Rob Reiner. Ηθοποιοί: Corey Feldman, Jerry O'Connell, River Phoenix, Wil Wheaton. Διάρκεια: 85 λεπτά. Είσοδος ελεύθερη.

- 24:00 Κλείσιμο της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Kρατήσεις θέσεων για την πεζοπορία με ηλεκτρονικό μήνυμα στο

xchristia@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου