ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Μαυρίκι

Υπό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής σε έκταση με αγροκαλλιέργειες κοντά στην κοινότητα Μαυρικίου στην Αιγιάλεια.

 

Η φωτιά που έκαιγε ελιές και άλλες καλλιέργειες πάει πολύ καλύτερα αυτή την ώρα καθώς στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την ίδια ώρα φωτιά ξέσπασε και σε μια άλλη περιοχή της Αιγιάλειας όπου υπάρχουν κλαδοδέματα. Αυτή η δεύτερη φωτιά ουσιαστικά πλέον έχει σβήσει.

 

Μιλώντας στο thebest.gr η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας, Μαρία Γιδά, η συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν άψογες. Όπως εξηγεί ο Δήμος είχε θέσει σε επιφυλακές για τις μέρες αυτές 33 πρόσωπα καθώς και οχήματα (4Χ4 και υδροφόρες) τα οποία έθεσε άμεσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Αντιδήμαρχοι και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της φωτιάς. Φαίνεται πώς γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί και θα μπορούσαν οι φλόγες να πάνε προς κατοικημένες περιοχές, κάτι που ευτυχώς, λόγω συντονισμένων ενεργειών, δεν συνέβη», σημειώνει η κυρία Γιδά.

 

 thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου