ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερο «γκάζι» η Αχαΐα στα εμβόλια - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ακόμα μεγαλύτερο "γκάζι" θέλουν να πατήσουν οι υγειονομικές αρχές για την εμβολιαστική διαδικασία, βλέποντας ότι τα κρούσματα στην Αχαΐα αυξάνονται και ότι το τείχος της ανοσίας παραμένει ακόμα μακριά.

 

Αυτό που έχει παρατηρηθεί με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές είναι ότι η διάθεση για την εμβολιαστική διαδικασία και η ανταπόκριση του κόσμου στην ανάγκη για το εμβόλιο, είναι αρκετά μεγάλη στην Πάτρα, όμως κινείται σε ένα σταθερό επίπεδο στην υπόλοιπη περιφέρεια του νομού.

 

Στην Πάτρα το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει το εμβόλιο κατά το ιού (έστω και την πρώτη δόση) έχει φτάσει το 50%, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα νούμερα είναι σαφώς πιο χαμηλά.

 

Στο Αίγιο το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι στο 31%, στην Δυτική Αχαΐα στο 22%, στον Ερύμανθο το 20% και στα Καλάβρυτα μόλις το 17%.

 

Βλέπουμε δηλαδή ότι στα περιφερειακά κέντρα του νομού και κυρίως στον ορεινό όγκο της Αχαΐας, στα χωριά των Καλαβρύτων και του δήμου Ερυμάνθου, οι κάτοικοι να μην ανταποκρίνονται με την ίδια ευκολία στην εμβολιαστική διαδικασία, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους κατοίκους της Πάτρας.

 

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην καλύτερη ενημέρωση που ενδεχομένως να έχουν οι κάτοικοι των Πατρών, αλλά σίγουρα έχει να κάνει και με το mega εμβολιαστικό κέντρο όπου έχει αρκετές γραμμές και έχει την δυνατότητα να εμβολιάζει σημαντικό αριθμό εμβολιασμένων σε καθημερινή βάση.

 

Όμως σε κάθε περίπτωση και πέρα τα στοιχεία που εμφανίζει η κάθε περιοχή, το δεδομένο είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει μία ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση στην εμβολιαστική διαδικασία και να ξεπεραστεί αυτή η τάση που δείχνει μία σταθερότητα στους αριθμούς των εμβολιασμένων.

 

Κάτι που είναι αρκετά δύσκολο αφού υπάρχει μία γενικότερη χαλάρωση του κόσμου που ήδη έχει στοιχίσει, με την αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες, ξεπερνώντας πλέον στον νομό τα 200 κρούσματα για τον μήνα Ιούλιο (222 για την ακρίβεια με τα 44 της Κυριακής).

 

Το μεγάλο στοίχημα για τις αρχές είναι να πειστούν οι άνω των 60 να κάνουν το εμβόλιο, να δείξουν την ανάλογη προσοχή οι νέοι των 18 και 25 που φαίνεται ότι οδηγούν τον ιό και να επιτύχει η καμπάνια που ετοιμάζει η περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και στις περιοχές της περιφέρειας του νομού και ειδικότερα στον ορεινό όγκο του.

 

patrasevents.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου