ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες - Τεράστια η καταστροφή - Περιουσίες έγιναν στάχτη

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε και πάλι η μάχη των εναέριων μέσων για την πλήρη κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας, ενώ ολόκληρη τη νύχτα οι πυροσβέστες συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης.

Ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" και ξεκίνησαν τις ρίξεις νερού σε σημεία όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Ενεργά αλλά  με καλύτερη εικόνα τα μέτωπα σε Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες.

Να σημειωθεί ότι τον συντονισμό των δυνάμεων από χθες το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησε η φωτιά από την Άνω Ζήρια, είχε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που με ελικόπτερο βρισκόταν συνεχώς πάνω από τις εστίες και έδινε άμεσα οδηγίες για τις στοχευμένες ρίξεις νερού τόσο από ελικόπτερα, όσο και από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Για την αντιμετώπιση της τεράστιας φωτιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Συνολικά επιχείρησαν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 77 οχήματα και 5 ελικόπτερα και φυσικά τη μεγάλη συνδρομή του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200. 

 

Σημαντική ήταν και η βοήθεια των αστυνομικών δυνάμεων που με εντολή της τοπικής ηγεσίας έσπευσαν σε Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες, αλλά και τις εθνικές οδούς, προκειμένου να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να μην προκληθεί μποτιλιάρισμα και εγκλωβιστούν οχήματα με τραγικές συνέπειες, ενώ απαγόρευαν την κυκλοφορία σε σημεία όπου κατευθυνόταν η φωτιά.

 

tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου