ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Αναφορά-καταγγελία για την πυρκαγιά πλησίον της ΕΒΟ και την αύξηση της εγκληματικότητας

Αναφορά

Προς

Γραφείο Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

Κοινοποιούμενη

1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

3) Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 

Δυστυχώς χθες για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες άναψε πυρκαγιά πλησίον της ΕΒΟ που ξεκίνησε από το ίδιο σημείο. Με έγκαιρη παρέμβαση του κ. Ανδριόπουλου αντιδημάρχου και του χειριστή κ. Αποστολόπουλου αποσοβήθηκε τελευταία στιγμή η πρόσβαση στης φωτιάς στο εργοστάσιο όπλων που ήταν δίπλα στο σημείο της πυρκαγιάς. Ανέφερα επώνυμα το γεγονός στο ΑΤ ΑΙΓΙΟΥ και ρώτησα αν έχουν επιληφθεί του θέματος αφού όλοι γνωρίζουν από που ξεκινάει η φωτιά και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για όλη την πόλη σε περίπτωση που η πυρκαγιά επεκταθεί στο εργοστάσιο όπλων. Ειδικότερα οι ανωτέρω πυρκαγιές ξεκίνησαν πλησίον καταυλισμού Ρομά οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, θέτουν φωτιά σε λάστιχα για να παίρνουν το συρμάτινα σκελετό αυτών.

 

Η απάντηση ήταν ότι «σαν δικηγόρος ξέρεις ότι χωρίς αποδείξεις δε συλλαμβάνεται κανένας», επιλησμονώντας το αστυνομικό όργανο ότι τις αποδείξεις στο στάδιο αυτό τις συλλέγουν εκείνοι... Από την έγκαιρη επέμβαση γλυτώσαμε από ίσως μια τεράστια τραγωδία. 

 

Πλέον η κατάσταση είναι οριακή και άκρως επικίνδυνη και ως Δικηγορικός σύλλογος στα πλαίσια του κώδικα Δικηγόρων που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να επιλαμβανόμαστε ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος, υποβάλλοντας αναφορές και εγκλήσεις, θα υποβάλλουμε άμεσα την παρούσα αναφορά καταγγελία προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα. 

 

Σας γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή της Αιγιάλειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά από την έντονη διασάλευση της εννόμου τάξεως.

 

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε όλους τους αποδέκτες όπως άμεσα επιληφθείτε επί των αναφερομένων ζητημάτων προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

 

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης επί του αιτήματός μας, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σύμφωνα με το Νόμο και τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

 

Οι αναφέροντες

1) Γεώργιος Μπέσκος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

2) Αλέξανδρος Μανωλόπουλος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ Αιγίου

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει άραγε μεγαλήτερη πληγή στην Ελληνκή κοινωνία απο αυτούς που πρέπει να τους αποκαλούμε και ρομά γιατί αλλιώς μπορεί και να είμασται και παραβάτες του νόμου ... δεν εχουν αφήσει τίποτα όρθιο και τους χαυδέει η πολιτεία καθημερινά , γι αυτό έχουν ξεσαλώσει ,αυτοκήνητα πολυτελειας ,φιμέ τζάμια , παραβάτες σε ολο το μεγαλείο και υποχρέωση καμία ,ας πειράξει καποιος το πρανες τις ολιμπιας οδού αυτοί φυτευουν ντομάτες ,κατάλυψη των γεφυρών με παλιοσήδερα , σπίτια μεσα στο δρόμο και με ηλεκτρικό ρευμα χωρις αδειεσ κ.λπ και ποσα άλλα να γραψει κανείς και παρατήρηση καμία ,φωτιές οτι ώρα γουστάρουν καουμπόυδες τις πόλης ανεξελεκτοι εντελώς !!!!!!! κλέψιμο ρίμαξαν τα σπίτια του κόσμου αμα ντουφεκήσεις και κανεναν θα πας και φυλακή !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή