ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Δυτική Αιγιάλεια: Η φωτιά δεν μείωσε τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία εν όψει του Δεκαπενταύγουστου

Η καταστροφή που έπληξε τη Δυτική Αιγιάλεια καίγοντας δεκάδες στρέμματα δάσους, ξεκινώντας από μία αναζωπύρωση μιας προηγούμενης φωτιάς της Ζήριας, ευτυχώς φαίνεται ότι δεν θα ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό της περιοχής.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, τότε που ειδικότερα τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Δυτικής Αιγιάλειας, γεμίζουν από κρατήσεις, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επισκέπτες.

 

Η καταστροφή που σημειώθηκε με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, φτάνοντας στην παραλία, απειλώντας σπίτια και επιχειρήσεις, θα μπορούσε να είχε αντίκτυπο στις κρατήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

 

Ευτυχώς κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστο Κανελλή που δραστηριοποιείται στα Σελιανίτικα, σε ένα μέρος που απειλήθηκε από τις φλόγες, δεν φαίνεται να ισχύει.

 

«Οι κρατήσεις έπεσαν μόνο στο Σαββατοκύριακο που έγινε αυτή η καταστροφή με τη φωτιά. Εκεί πράγματι υπήρξε μία αναστάτωση, με κόσμο που διέμενε σε ξενοδοχεία της περιοχής να φεύγει πανικόβλητος.

 

Όμως στη συνέχεια τα πράγματα επανήλθαν σε μία κανονικότητα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Το ενδιαφέρον του κόσμου εξακολουθεί να υπάρχει και οι κρατήσεις δεν φαίνονται να επηρεάζονται από τα όσα προέκυψαν μετά τη φωτιά».

 

Το 70% των επισκεπτών από την ελληνική αγορά

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κανελλή, η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δυτική Αιγιάλεια αναμένεται να φτάσει τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου το 90% και ίσως να το ξεπεράσει, καθώς η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη.

 

Το 70% των επισκεπτών που είναι να έρθουν στην Δυτική Αιγιάλεια και γενικότερα στην Αιγιάλεια, προέρχονται από την ελληνική αγορά, είναι Έλληνες που έχουν αγαπήσει την περιοχή, την θάλασσα της, την φιλοξενία της, αλλά και την φυσική ομορφιά της.

 

Το 30% περίπου των κρατήσεων αντιστοιχεί στους ξένους. Κατά συνέπεια η Αιγιάλεια στηρίζεται για ακόμα ένα καλοκαίρι μετά από αυτό του 2020 στην ελληνική αγορά και στους Έλληνες επισκέπτες.

 

«Έτσι είναι και αυτό περιμέναμε από την αρχή της σεζόν με βάση τις συνθήκες της πανδημίας» τονίζει ο κ. Κανελλής. «Άλλωστε, η ελληνική αγορά και οι Έλληνες στηρίζουν παραδοσιακά την Αιγιάλεια και ειδικότερα την Δυτική Αιγιάλεια, με πολλούς από αυτούς να έρχονται κάθε χρόνο σχεδόν».

 

Patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου