ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το σχέδιο του Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων - Με πόσα κρούσματα θα κλείνει το τμήμα - Πότε θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μαθητές, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, και, όπως έχει διευκρινιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της αναχαίτισης του κορωνοϊού θα είναι φέτος διαφορετικά.

 

Το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται στις τάξεις

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η διαδικασία που προβλέπεται για τη λειτουργία των σχολείων και την περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορωνοϊού θα είναι η εξής:

 

Με την παρουσίαση κρούσματος θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στην συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε 7 ημέρες. Παράλληλα, θα δίνονται δύο self test σε όλους και θα πρέπει είτε οι μαθητές, είτε οι γονείς τους να τα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα όπως ίσχυε και πέρυσι.

 

Πότε θα μπαίνει λουκέτο στο τμήμα

 

Κάποιο τμήμα θα κλείσει μόνο όταν βγουν θετικοί οι μισοί + 1 μαθητής. Δηλαδή μία τάξη με 20 μάθητες θα κλείσει μόνο αν οι 11 βγουν θετικοί στον κορωνοιό.

 

Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου

 

Αναφορικά με την χρήση μάσκας αυτή αναμένεται να είναι υποχρεωτική σε όλους τους σχολικούς χώρους πλην την ώρα της Γυμναστικής.

 

Η Επιτροπή των Ειδικών θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις

 

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στις τάξεις. Ειδικότερα εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών του  υπουργείου Υγείας που θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα των σχολείων και έπειτα θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις.

 

www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου