ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ. 87/Α/7- 6-10) η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας,

θα πραγματοποιηθεί, διά ζώσης, (για τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) ή διά τηλεδιάσκεψης (μέσω της εφαρμογής Cisco Webex Meetings, για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις), σύμφωνα με την 60η εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΩΚΦΥ46ΜΤΛ6-Ι2Ε), στις είκοσι μία (21) Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 το μεσημέρι για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα:

 

1. Έγκριση πρακτικού διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας σχολικών μονάδων Δήμου Αιγιαλείας».

 

2. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας και του Δήμου ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ για την «Αποδοχή Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Αιγιαλείας».

 

3. Έγκριση αποφάσεως Δημάρχου σχετικά µε την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας: «Μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας λόγω έκτακτης ανάγκης προς το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας», σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 3852/2010».

 

4. Έγκριση Πρακτικού Γνωμοδότησης Αιτιολογήσεων Β’ Φάσης (30-07-2021) της Ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο: «Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις στις Τ.Κ. Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές Κάτω Πτέρη & Αγίου Ανδρέα» Δήμου Αιγιαλείας.

 

5. Έγκριση οριστικής παραλαβής της Υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας συνδρομής στο έργο της Π.Υ. για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή ΕΒΟ Αιγίου και σε αναζωπύρωση στην Κοινότητα Ζήριας Δήμου Αιγιαλείας».

 

«Διά ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας»

 

Με την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/180/οικ. 17530 60η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19.

 

Ειδικότερα με την παρ. 1 του άρθρου 1, επιτρέπονται οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό επτά (7) ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].

 

Επιπλέον, με την παρ. 4 επισημαίνεται ότι, εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή όλων των μελών αυτών διά ζώσης, είναι δυνατή η συμμετοχή διά ζώσης μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού ή νόσησης και η συμμετοχή των υπολοίπων μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Κατόπιν αυτών, δίνεται η δυνατότητα διά ζώσης διεξαγωγής των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής Αιγιαλείας, στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν, ήτοι στο γραφείο Δημάρχου, με υβριδικό τρόπο, δηλαδή με την ύπαρξη παράλληλης φυσικής παρουσίας του κ. Δημάρχου και των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής, τηρώντας πάντα τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπονται, καθώς και ταυτόχρονης διαδικτυακής μετάδοσης για τα λοιπά Μέλη, τα οποία δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου