ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αιγιάλειας στις 29/9 - Προβλήματα με την καθαριότητα σε αρκετές σχολικές μονάδες


Μετά τη συνάντηση Διευθυντών και Προϊσταμένων και τη συζήτηση για την επερχόμενη αξιολόγηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αιγιάλειας, προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη με όλα τα μέλη του, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7μ.μ., με την παρουσία μελών του Προεδρείου της ΔΟΕ.

 

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι πρέπει να κάνουμε σαφές στην κοινωνία, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν φοβόμαστε κανενός είδους αξιολόγηση, αρνούμαστε όμως τις απειλές και τον εκφοβισμό από το Υπουργείο και μάλιστα σε καιρό πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε σε έναν καταιγισμό mail και αναθέσεων, με συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης και απογοήτευσης, γιατί τα πάντα αποφασίζονται ερήμην μας.

Η αξιολόγηση, όπως μας επιβάλλεται από την κυρία Υπουργό, δεν στοχεύει στην εξέλιξη των μαθητών και των σχολείων μας, αλλά φαίνεται σαν μια τιμωρητική διαδικασία σε απείθαρχα παιδιά, αγνοώντας το φιλότιμο και την καθημερινή κατάθεση ψυχής του καθενός από τους εκπαιδευτικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αιγιάλειας από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων, υπάρχουν προβλήματα με την καθαριότητα σε αρκετές σχολικές μονάδες.

 

«Καλούμε τον κ.Δήμαρχο να φροντίσει για την διεύρυνση του ωραρίου των καθαριστριών καθώς και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί η υγιεινή των χώρων των σχολείων και η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, όπως προβλέπεται, εν μέσω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού», επισημαίνει κλείνοντας ο Σύλλογος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου