ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

«Μάγκας» Παναιγιάλειος, διπλό με ανατροπή στην Άρτα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πρωταθλήματος ο Παναιγιάλειος επικρατώντας με 1-2 στην Άρτα, της τοπικής Αναγέννησης.

Έτσι η Αιγιώτικη ομάδα δεν κατάφερε μόνο να ξεκινήσει με το δεξί, ξεπερνώντας απουσίες και προβλήματα, αλλά «έσπασε» και μία παράδοση χρόνων που την ήθελαν να μην φεύγει ποτέ νικήτρια από την πόλη της Ηπείρου. 

 

Μάλιστα η επιτυχία της ομάδας του Φάνη Γκέκα αποκτάει μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι πέτυχε την απόλυτη ανατροπή σ΄ έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σπίντζου (87΄ - δεύτερη κίτρινη κάρτα). 

Στο αγωνιστικό μέρος η Αναγέννηση κατάφερε να προηγηθεί από την άσπρη… βούλα στο14΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μανιώτη, η μπάλα αφού δεν απομακρύνθηκε από τη μελανόλευκη περιοχή, βρήκε στο χέρι του Σπίντζου με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Αναστασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ (1-0) για την αρτινή ομάδα. Ο Παναιγιάλειος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 21' είχε ένα σουτ του Βλαχόπουλου με καλές προϋποθέσεις από το ύψος της περιοχής, που έφυγε όμως ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από σέντρα του Μπαντή, ο Αναστασιάδης εκτέλεσε με τη μία, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ιωαννίδη να ελέγχει την πορεία της. Στο 43ο λεπτό ο Ντε Μόρα αφού συνδυάστηκε με τον Αναστασιάδη σούταρε, αναγκάζοντας τον Ιωαννίδη σε δύσκολη επέμβαση. Ο Παναιγιάλειος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στις καθυστερήσεις (45΄+4΄), στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Μπακόλας δεν συγκράτησε τη μπάλα σε έξοδό του, ο Βαλλιάνος έγινε κάτοχός της γύρισε στο Άλεξ. Αφούσσι, που με τακουνάκι την προώθησε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου (1-1).

 

Στην επανάληψη, οι «μελανόλευκοι» έφτασαν σε δεύτερο γκολ, στο 62ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιάτου, ο Άλεξ Αφούσσι πήρε κεφαλιά-πάσα και ο Μακρίδης με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τον Παναιγηιάλειο σε θέση… οδηγού. Η Αναγέννηση προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, μετά την ανατροπή του σκορ των φιλοξενούμενων, όμως δεν μπορούσε να φανεί απειλητική επιθετικά. Στο 87΄ ο Σπίντζος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Παναιγιάλειο με αριθμητικό μειονέκτημα. Η Αναγέννηση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 1-2 να παραμένει και την Μαύρη Θύελλα να αναχωρεί από την Άρτα με τους βαθμούς της νίκης στις αποσκευές της. 

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ : Μπακόλας (46' λ.τρ. Μαλιζόγλου), Μπαντής (79' Μπόκος), Κωστάκης (58' Τσελά), Μυσιούδης, Σχισμένος, Γούλας, Ντε Μόρα, Μανιώτης, Σκανδάλης (58' Παπανικολάου), Αναστασιάδης, Μπότσαρης (58' Παπακίτσος)

.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ : Ιωαννίδης, Κουρτελέσης, Χατζηαντωνίου (87' Μπούζντρα), Σεμπ. Αφούσσι, Σπίντζος, Άλεξ Αφούσσι, Ψωμαράς (67' Ραπτόπουλος), Μακρίδης, Βλαχόπουλος (87' Πλατυκώστας), Λιάτος, Βαλλιάνος (60' λ.τρ. Κρεμίτσας - 87' Ροδόπουλος).

 

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

 

Αχέρων Καναλακίου-Παναχαϊκή 3-1 (13΄Γεωργίου, 41΄Βέρμπης, 82′ Θεοδωράκης / 32′ πεν. Χαντί)

 

Αναγέννηση Άρτας-Παναιγιάλειος 1-2 (14′ πεν. Αναστασιάδης / 45′ Σ. Αφούσι, 62′ Mακρίδης )

 

Εθνικός Σκουλικάδου-Αίας Γαστούνης 1-3 (68′ Δαδάκος / 34΄Βράπι, 53′ πεν. Βατσής, 90΄ Καράμπελας)

 

Αμβρακικός Λουτρού-ΠΑΟ Βάρδας 0-0

 

Διαγόρας Βραχνεΐκων -Τηλυκράτης Λευκάδας 0-1 (82′ Παναγιωτόπουλος)

 

Ναυπακτιακός Αστέρας-Διαβολίτσι 3-3 (31΄ Ρουμπάτος, 35΄Νιφορόπουλος, 43΄ Γιαννόπουλος / 15′ Τσιγαρίδης, 25΄ Ηλιόπουλος, 78΄Καρουτσής)

 

Ρεπό: Παναγρινιακός

 

Η επόμενη (2η αγων.- 31/10)

 

Παναχαϊκή – ΠΑΟ Βάρδας

 

Αίας Γαστούνης – Διαγόρας Βραχνεΐκων

 

Τηλυκράτης – Ναυπακτιακός Aστέρας

 

Διαβολίτσι – Αμβρακικός

 

Παναγρινιακός -Εθνικός Σκουλικάδου

 

Παναιγιάλειος – Αχέρων Καναλακίου

 

Ρεπό: Αναγέννηση Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου