ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ρεμβάζοντας μέσα στον χρόνο» στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς»

Στο ειδυλλιακό υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», με τα τζιτζίκια να δίνουν κοντσέρτο και την πορφυρή σελήνη να αναδύεται αργά, παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 το βιβλίο «Ρεμβάζοντας μέσα στον χρόνο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι, της ραδιοφωνικής παραγωγού Μαίρης Ζαχαράκη, του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου και του μουσικού-εικαστικού Mattia Manco.

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που προήλθε από την ομότιτλη ραδιοφωνική εκπομπή και περιλαμβάνει λυρικά κείμενα, ποιήματα, σχέδια και τραγούδια που δίνουν φωνή σε καθημερινά αντικείμενα, εικόνες, συναισθήματα, έννοιες.

Ο χώρος, που φωτιζόταν διακριτικά από τα καλόγουστα φανάρια της κυρίας Ρούλας Ανδρικοπούλου, υποδέχθηκε από νωρίς χαμογελαστά πρόσωπα, λαμπερά βλέμματα, όμορφες παρουσίες και αξιότιμους συμπολίτες μας, ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας Γιώργος Ρούσσος, ο φιλόλογος, σκηνοθέτης και απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Κώστας Κλάγκος, o πρώην αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, η ιατρός νεφρολόγος Θεοδώρα Μπίτα, ο δημοσιογράφος του OPEN και μέλος της ΕΣΗΕΑ Αντώνης Τσουμπός, η υπεύθυνη πολιτιστικού συλλόγου «Ορίζων» Εύη Οικονομοπούλου, η ηθοποιός Μέμη Ανανστασοπούλου κ.α. 


O αντιδήμαρχος Παιδείας Διά βίου μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος πρόσφερε ένα ζεστό καλωσόρισμα σε όλους κι έδωσε την σκυτάλη στην παρουσιάστρια της βραδιάς συγγραφέα-παιγνιοθεραπεύτρια Κατερίνα Ανδρικοπούλου, που ανέλαβε να παρασύρει τους παρευρισκόμενους σε ένα μουσικοποιητικό ταξίδι στον χρόνο.


Οι πρώτες νότες ξέφυγαν από τα πλήκτρα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, που χάρισε στο κοινό, το δικής του σύνθεσης μουσικό θέμα της εκπομπής «Tear of Vosporus». 

 

 Ο φαρμακοποιός και ερασιτέχνης ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσιαγάς διάβασε με εκφραστικότητα όλα τα κείμενα της Μαίρης Ζαχαράκη και η ηθοποιός και καθηγήτρια Αγγλικών Φαίη Βάκρινου με το πηγαίο ταλέντο της τα ποιήματα του Ηλία Παπακωνσταντίνου. 

Η ερασιτέχνης ηθοποιός και μέλος του νομικού προσώπου του δήμου Αιγιαλείας Αγγελική Σαμπάνη παρέσυρε τους ακροατές της, σε ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων με μικρά σταχυολογήματα από το βιβλίο.


Τη μουσική σκυτάλη ανέλαβαν ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος στην κιθάρα, ο Τάκης Κουνινιώτης στα ντραμς, ο Δημήτρης Κουνινιώτης στο μπάσσο και ο special guest κιθαρίστας Ανδρέας Κόρδας ερμηνεύοντας το «Ventura highway» των America.

 

Ο γνωστός συγγραφέας Μίνως Ευσταθιάδης -τα βιβλία του οποίου «Δύτης» και «Κβάντι» έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν με πολύ καλές κριτικές και στο εξωτερικό- με χιούμορ, πρωτοτυπία και ειλικρίνεια μίλησε για τους συγγραφείς, το βιβλίο και τον πολιτισμό της πόλης του Αιγίου.

Ο Mattia Manco σε ρόλο μουσικού αυτή την φορά και ο Gianfranco Narracci, με το ακορντεόν του ο πρώτος και το ταμπουρέλο του ο δεύτερος, ξενάγησαν τους θεατές στις μουσικές των ελληνόφωνων χωριών της κάτω Ιταλίας. Ενώ οι μουσικές εναλλάσσονταν ανάμεσα στα τρία διαφορετικά ρεύματα και τους εκπρόσωπούς τους, ακούγονταν και ηχητικά μηνύματα από φίλους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μουσικούς κι αναγνώστες, που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

 

Η σύμβουλος στρατηγικής με εξειδίκευση στην επικοινωνία, Κατερίνα Σκορδά, μίλησε γλαφυρά και μεστά για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το βιβλίο κι οι αλληγορικές του εικόνες. Η βραδιά έκλεισε με τους συγγραφείς επί σκηνής και το γνωστό τραγούδι της ελληνόφωνης κάτω Ιταλίας «Kalinifta», που απέδωσαν με ζωηρό κι ενθουσιώδη τρόπο όλοι οι μουσικοί συμπαρασύροντας διαδραστικά και το κοινό, που κρατούσε το τέμπο με παλαμάκια. Τη βραδιά παρέδωσε στην αιωνιότητα ο αεικίνητος Βασίλης Μανουηλίδης με τις υπέροχες -και από drone- λήψεις του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου