Κι ενώ αρχικά το ενδιαφέρον είχε στραφεί στα θετικά κρούσματα κορωνοϊού των μαθητών και πως θα εξελισσόταν η σχολική χρονιά, τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα στην Αχαΐα είναι εντονότερο στον κύκλο των εκπαιδευτικών.
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο καθημερινά, οκτώ με δέκα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρίσκονται θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση στις σχολικές κοινότητες, αφού οι εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και οι τάξεις μένουν «άδειες» αφενός λόγω του φόβου των γονέων να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο κι αφετέρου, λόγω της αδυναμίας κάλυψης των κενών που δημιουργούνται.
Αυτό δε που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως επιβεβαιωμένα πλέον, 560 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τα στοιχεία που έδινε στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας περί εμβολιαστικής κάλυψης του 80% και πλέον της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ένας αρκετά υψηλός αριθμός, ο οποίος αν νοσήσει σταδιακά θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία των ήδη ταλαιπωρημένων μαθητών.
Θυμίζουμε ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό τεστ δειγματοληπτικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ SELF TEST;
Την ίδια ώρα, η συνεχώς πτωτική τάση που εμφανίζουν τα θετικά κρούσματα σε μαθητές που καταγράφονται καθημερινά στα σχολεία της Αχαΐας, σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες έναρξης των μαθημάτων, ενώ θα έπρεπε να ήταν ελπιδοφόρα, απεναντίας αφήνει υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό, γιατί η διασπορά του ιού επιβεβαιώνεται με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, χωρίς όμως, να αποτυπώνεται στον μαθητικό πληθυσμό των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, δηλαδή, των παιδιών κάτω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί!
Είναι ενδεικτικό πως στις αρχές της σχολικής χρονιάς καθημερινά καταγράφονται 35-40 θετικά κρούσματα μαθητών ημερησίως, ενώ σήμερα που ο ιός έχει και πάλι «φουντώσει» δεν ξεπερνούν τα 10-15 την ημέρα.
Συνεπώς το ερώτημα που προκύπτει από την περίεργη αυτή πτώση, η οποία δεν ανταποκρίνεται -όπως θα ήταν αναμενόμενο- στη συνολική επιδημιολογική εικόνα, είναι αν τα αποτέλεσμα των self test που είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν οι γονείς στα σχολεία δύο φορές την εβδομάδα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δηλαδή, αν διενεργούνται κανονικά και αν το αποτέλεσμα που δηλώνεται είναι το πραγματικό.
www.gnomip.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου