ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Τι έδειξαν τα rapid tests που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Αιγίου την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, από επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests, στο οίκημα «ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) για το ευρύ κοινό.

 

Πραγματοποιήθηκαν 34 rapid tests και βρέθηκαν 3 θετικά (8.82%) που αφορούν σε 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

 

Από την 1η Οκτωβρίου στον χώρο «ΜΑΝΑ και ΠΑΙΔΙ» του Κέντρου Υγείας Αιγίου (που θα είναι πλέον σταθερό σημείο δωρεάν επιβεβαιωτικού ελέγχου covid-19 του ΕΟΔΥ), θα γίνονται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς τον γενικό πληθυσμό, ώστε να υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας. 

 

Οι χώροι που έχουν διατεθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι λειτουργικοί, φωτεινοί  και άνετοι, με επαρκή αερισμό, προσβάσιμοι για ηλικιωμένα άτομα και άτομα με αναπηρίες και επαρκείς, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Οι ώρες διενέργειας των ελέγχων θα είναι 09:00 με 15:00, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου. 

 

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων του νέου κορονοιού, και δη,  των μη συμπτωματικών, άμεσα, έγκυρα και δωρεάν προς τους πολίτες συμβάλλει στην ταχύτερη λήψη μέτρων προστασίας της κοινότητας και άμεσης αντιμετώπισης των ασθενών.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test, χωρίς όμως να τους εκδίδεται βεβαίωση για το αποτέλεσμα μέσω του gov.gr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου