ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Με επιτυχία η 1η Ημερίδα του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου

Την 21η Νοεμβρίου, έλαβε χώρα η 1η Ημερίδα του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, στον φιλόξενο χώρο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ Συνεδριακού   Κέντρου στην παραλία της πόλης του Αιγίου.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτής Αχαΐας κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, ο Αιγιώτης κ. Άγγελος Τσιγκρής Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από  τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαίας κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ.Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, τον Διευθυντή της ΠΕΣ κ.Μίλτο Σταυρόπουλο καθώς κι άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Κοινός στόχος των εκλεκτών παρευρισκομένων υπήρξε η ηθική αλλά και οικονομική στήριξη του Δικτύου Ποιότητας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, έτσι ώστε αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας την στρατηγική του, ν' αποτελέσει μοχλό της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής.

Εισηγητές της Ημερίδας εξαίρετοι ομιλητές και έχοντες αμέτρητες διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ήταν, με την σειρά που πήραν τον λόγο, η κυρία Αλεμπάκη Μαρία Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο  Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με αντικείμενο τον Οινικό Τουρισμό, η Πρόεδρος του Δικτύου ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  κυρία Σωσάννα Κατσικώστα, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και εμπνευστής των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ κύριος Άγγελος Ρούβαλης, ο πασίγνωστος στον τομέα της Γαστρονομίας και της Μαγειρικής δημοσιογραφίας κύριος Ηλίας Μαμαλάκης και τέλος η παγκόσμιας φήμης κυρία του Ελληνικού Κρασιού, χημικός με ιδιότητα οινολόγου, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 άτομα με την μεγαλύτερη επιρροή στην Οινική Αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κυρία Σοφία Πέρπερα.


Προεδρεύουσα της Ημερίδας υπήρξε η κ.Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου.

 

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που υπέβαλε μέρος του παρευρισκόμενου κοινού  - το οποίο αγκάλιασε θερμά την εκδήλωση στην δύσκολη εποχή του Covid - στους εισηγητές, καθώς και με την εγγραφή Μελών και Φίλων του CLUB ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. 

 

Οι φίλοι του Δικτύου είχαν, δε, την ευκαιρία ν ανταλλάξουν απόψεις γευόμενοι εκλεκτούς οίνους από τα Οινοποιεία της περιοχής συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

 

Τέλος σε κλειστό κύκλο το Δικτύο Ποιότητας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ παρέθεσε γεύμα για τον εορτασμό των γενεθλίων του γνωστού chef Ηλία Μαμαλάκη στην ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου της κυρίας Ελένης Κούγια Τσαγρή στην «Παλιά Αγορά του Αιγίου».

 

ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ

 

1) Δημιουργία Ταυτότητας Ποιότητας για την περιοχή της Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

 

2) Προβολή και ανάδειξη της ταυτότητας αυτής σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

 

3) Ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων Υπηρεσιών.

 

4) Σύνδεση του Τουρισμό με τον Οίνο και τα άλλα προϊοντα ΠΟΠ/ΠΓΕ της περιοχής.

 

5) Θεμελίωση της πλούσιας τοπικής Γαστρονομίας, αναβάθμιση και προώθησή της.

 

6) Ενίσχυση και προώθηση των υπηρεσιών Ειδικού Τουρισμού.

 

7) Συνέργεια τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

 

8) Ανάδειξη των μοναδικών αμπελουργικών τοπίων της Αιγιαλείας και όλων των δυνατών στοιχείων της χωρικής ενότητας Αιγιαλείας και Καλαβρύτων (περιβαλλοντικών, θρησκευτικών, αρχαιολογικών κ.α.).

 

Στόχος ως συνέπεια όλων των ανωτέρω, η αύξηση της αντίστοιχης τουριστικής κίνησης.

 

ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

·Λειτουργία του Δικτύου Ποιότητας όλο το χρόνο

 

· Σωστή και πλήρης διοργάνωση των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ τον Αύγουστο.

 

· Οργανική συμπόρευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

· Τήρηση κι εφαρμογή των κριτηρίων ποιότητας Οινοξένεια.

 

· Επιμόρφωση κι εμπέδωση Οινικής Κουλτούρας στους επαγγελματίες της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού.

 

· Ανάπτυξη και διαχείριση σχέσεων με opinion leaders.

 

· Οργάνωση ολοκληρωμένων οινοτουριστικών εμπειριών συνδυάζοντας τους διαθέσιμους πλούσιους τουριστικούς πόρους.

 

· Ανάπτυξη και εφαρμογή συνεπούς μηνυματολογίας.

 

· Εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου