ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Παρεμβάσεις/στόχοι του Δ.Σ. Αιγιαλείας για την στελέχωση του Νοσοκομείου Αιγίου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, σε τακτική του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, διά ζώσης στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου, έχοντας ως συζήτηση την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Ν.Μ. Αιγίου) για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τον σχεδιασμό δράσεων, ομόφωνα αποφάσισε:

Α) Να θέσει του κατωτέρω γενικούς και εξειδικευμένους στόχους ως απαιτούμενες παρεμβάσεις προς επίλυση του μείζονος θέματος:

 

1) Να καταστήσει σαφές στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Ν.Μ. Αιγίου), έχει ρόλο ως σύγχρονο Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο στον υγειονομικό χάρτη της Αχαΐας.

 

2) Να γίνει ξεκάθαρο ότι η τήρηση ορίων ασφαλείας της λειτουργίας, ειδικά της εφημερίας θα πρέπει να είναι ανελαστική.

 

3) Να υπάρξει πρωτοβουλία για άμεση λύση των γραφειοκρατικών εμποδίων που καθυστερούν τις προκηρύξεις, αλλά και τις διεργασίες πρόσληψης νέων μόνιμων ιατρών.

 

4) Να διερευνήσει τη δημιουργία κινήτρων ώστε να γίνει ελκυστική η προσέλευση νέων ιατρών.

 

5) Να απαιτήσει την αλλαγή απαρχαιωμένων νομοθετικών διατάξεων που δυσχεραίνουν την εξέλιξη του νοσοκομείου με σύγχρονο οργανισμό (π.χ. η μη δυνατότητα δημιουργίας αυτόνομου τμήματος ΤΕΠ).

 

6) Να υπάρξει πλήρης κάλυψη με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων (Παθολογία, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Καρδιολογία, Αναισθησιολογία, Ακτινολογία) που καλύπτουν την εφημερία του Νοσοκομείου σε εικοσιτετράωρη βάση για όλες τις ημέρες του μήνα.

 

7) Να υπάρξει επιτέλους καθημερινή λειτουργία του αξονικού τομογράφου (θεμελιώδης λειτουργία για το οποιοδήποτε Νοσοκομείο και βασική ανάγκη για την μείωση των διακομιδών σε όμορα Νοσοκομεία), η οποία απαιτεί επιπλέον ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

 

8) Να λειτουργήσει το γαστρεντερολογικό τμήμα γεγονός που θα ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και θα αποφορτίσει σημαντικά τα μεγάλα Νοσοκομεία των Πατρών.

 

9) Να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας -εφόσον καλείται να ασκεί επιπλέον και το έργο της πρωτοβάθμιας- οι οποίοι θα στελεχώσουν το εμβολιαστικό κέντρο και το τμήμα επειγόντων περιστατικών (διαλογή/αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν πρωτοβάθμιας φροντίδας), καθώς και με το απαραίτητο διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας λέει όχι στις σπασμωδικές-εμβαλωματικές λύσεις και ειδικά λύσεις τις τελευταίας στιγμής, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και προγραμματισμό.

 

Κύριο μέλημα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας είναι η συνέχιση και η αναβάθμιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Ν.Μ. Αιγίου) σε σύγχρονο δευτεροβάθμιο υγειονομικό σχηματισμό, που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλες τις δομές υγείας της Ανατολικής Αχαΐας.

 

Β) Να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση και λύση αυτών, να προβεί ο Δήμος Αιγιαλείας σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Γ) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Χρήστο Γούτο, Βασιλική Ψυχράμη-Σταυροπούλου, Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο, Γρηγόριο Τριανταφυλλόπουλο και Αγγελική Κουρή, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Μπούνια, προκειμένου να εξειδικεύσουν τις περαιτέρω ενέργειες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου