ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αιγιάλεια: Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε

1) Τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας για το σχολικό έτος 2022-2023, ως ακολούθως:

 

Α.-Κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα.

Το Δ.Σ. Ελαιώνα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για δύο σχολικά έτη και δε φαίνεται δυνατότητα λειτουργίας του τα επόμενα σχολικά έτη βάσει του αριθμού μαθητών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο. Επιπλέον, το κτίριο που στέγαζε το Δ.Σ. Ελαιώνα έχει ήδη παραχωρηθεί και χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Ν/Γ Διακοπτού. Επομένως, αποτελεί αναγκαιότητα η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα.

 

Β.-Προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού από 10/θ σε 11/θ.

Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το τρέχον σχ. έτος είναι 171 μαθητές. Το σχ. Έτος 2022-23 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 221 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

 

Γ.-Υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Μεγανίτη από 2/θ σε 1/θ.

Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το τρέχον σχ. έτος είναι 0 μαθητές. Το σχ. έτος 2022-23 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 0 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

 

Δ.-Υποβιβασμός του Νηπιαγωγείου Κουλούρας από 3/θ σε 2/θ.

Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το τρέχον σχ. έτος είναι 28 μαθητές. Το σχ. έτος 2022-23 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 28 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

 

2)Τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας για το σχολικό έτος 2022-2023, ως ακολούθως:

-Ίδρυση τομέων στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αιγίου.

 

 

Α.-Τομέα: Πληροφορικής με ειδικότητες:

α. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

β. Τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ με 13 μαθητές.

 

Β.-Τομέα: Γεωπονίας - Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητες:

α. Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου.

β. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και ποτών.

 

Ειδικότερα:

1. Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών για την περίπτωση ίδρυσης του Τομέα Πληροφορικής: 5

2. Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών για την περίπτωση ίδρυσης ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής»: 5

3. Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών για την περίπτωση ίδρυσης Τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος»: 5

4. Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών Λυκ. ΕΝΕΕΓΥ-Λ για την Βπερίπτωση ίδρυσης ειδικότητας «Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου»: 5

Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών της Δ΄ Γυμν. ΕΝΕΕΓΥ-Λ και Α΄ Λυκ. ΕΝΕΕΓΥ-Λ για την περίπτωση ίδρυσης Τομέα: 10

Ο εκτιμώμενος αριθμός μαθητών/τριών Β΄ και Γ΄ Λυκ. ΕΝΕΕΓΥΛ για την περίπτωση ίδρυσης ειδικότητας: 5.

Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα που συστεγάζεται με το 1ο Ημερήσιο ΓΕΛ Αιγίου δεν έχει καθόλου τομείς και ειδικότητες και η υφιστάμενη δομή ιδίου τύπου είναι το ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών το οποίο, όμως απέχει 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Αιγίου.

Με την ίδρυση των συγκεκριμένων τομέων και ειδικοτήτων αφενός παρέχεται καλύτερη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών της συγκεκριμένης περιοχής, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, κι αφετέρου συνδέεται η παρεχόμενη εκπαίδευση με την παραγωγή και την αγορά εργασίας της περιοχής συμβάλλοντας στη μελλοντική παραμονή και δραστηριοποίηση των μαθητών στο συγκεκριμένο Δήμο και στην οικονομική του ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη κοινωνία.

Τέλος, η ύπαρξη Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή και οι διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής εξασφαλίζουν την ύπαρξη επαρκούς μαθητικού δυναμικού για την υπό ίδρυση σχολική μονάδα και τη λειτουργία της σε βάθος χρόνου.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου