ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Αίγιο: Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη δεύτερη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, στη δεύτερη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού που έκανε σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Συνοικισμού Αιγίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγιαλείας για την εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού έναντι του κορονοιού.

Πολίτες εμβολιάστηκαν είτε για την α’ δόση, είτε για τη δεύτερη ή για την αναμνηστική (γ’) δόση με το εμβόλιο της Pfizer. 

Στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, είναι να αυξηθεί το τοίχος ανοσίας των πολιτών της Αιγιαλείας, να μειωθεί η διασπορά της νόσου και κατ’ επέκτασιν να μειωθούν τα νοσηλευόμενα κρούσματα στις νοσηλευτικές μονάδες και οι θάνατοι εξαιτίας του covid 19.

Να επισημάνουμε ωστόσο τη μεγάλη καθυστέρηση (περίπου μία ώρα) άφιξης της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού, κάτι που συνέβη και την προηγούμενη φορά στα Ψηλαλώνια, η οποία προκάλεσε εύλογα την αγανάκτηση όσων ήταν εκεί στην ώρα τους και είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να κλείσουν ραντεβού. Η καθυστέρηση στην άφιξη είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση στην έναρξη του εμβολιασμού, με πολλούς πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους-να αποχωρούν χωρίς να εμβολιαστούν, μην μπορώντας να περιμένουν άλλο μέσα στη βροχή.

Η όλη αυτή κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει την 6η ΥΠΕ και την επόμενη φορά να φροντίσει να μην συμβούν και πάλι καθυστερήσεις στον χρόνο άφιξης της Κ.Μ.Ε. που θα "στιγματίσουν" την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου