ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού»

«Κεντρική πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι η συρρίκνωση των υπηρεσιών των Δήμων και η ανάθεση τους σε ιδιώτες εργολάβους.

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ανεβάζει το κόστος και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών εις βάρος πάντοτε των δημοτών, γιατί ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος του.

Εναρμονισμένη με τις κυβερνητικές πολιτικές η Δημοτική αρχή της Αιγιαλείας εξακολουθεί να παραδίδει υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες εργολάβους. Δεν διεκδικεί από την κυβέρνηση διορισμό μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών της.

Αυτή τη φορά, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προωθεί με ιδιώτες Σύμβαση Ενεργειακής Αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου στα 21.000 σημεία ηλεκτροφωτισμού, αντί να αναβαθμίσει και να ανασυγκροτήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να ανταπεξέλθει στο έργο της αλλαγής των λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας αλλά και στη συντήρηση του δικτύου.

Το κόστος του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και μικροεπαγγελματίες με τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έτσι ο λαός της Αιγιαλείας θα έχει διπλό βραχνά πάνω από 2 εκατ, το χρόνο, και από την εναπόθεση των απορριμμάτων και για την ηλεκτροφώτιση. Κυριολεκτικά θα μας αλλάξουν …τα φώτα.

Ευθύνη έχουν και οι δημοτικές παρατάξεις που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Οι σημερινές αντιπολιτευτικές φωνές τους για τους όρους της Σύμβασης, για μικρούς ή μεγάλους εργολάβους, είναι υποκριτικές. Ήσαν οι ίδιοι, που στη προηγούμενη Δημοτική αρχή, και από θέσεις ευθύνης, προωθούσαν την ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού, αφού είναι ένθερμοι υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Καλεί τους δημότες της Αιγιάλειας, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία τους, να καταδικάσουν την Δημοτική αρχή που συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δήμου.

Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση διορισμούς μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου