ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Αχαΐα: 110 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων

Πριν καν ξεκινήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 100 εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και της ειδικής αγωγής είχαν βγει off, καθώς ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας 110 εκπαιδευτικοί συνολικά από όλο τον νομό δεν μπόρεσαν να πάνε για μάθημα την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων τους αφού είτε ήταν θετικοί στον κορωνοϊκό και βρίσκονταν σε καραντίνα ή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

Το νούμερο αυτό είναι μεγάλο, όπως παραδέχεται και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, αφού στην περίπτωση των δασκάλων και των νηπιαγωγών, σημαίνει ότι ένας αντίστοιχος αριθμός τμημάτων δεν μπόρεσαν να κάνουν μάθημα.

 

«Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι μεγάλος και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις εφεδρείες μας, έτσι ώστε να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες» αρκέστηκε να σχολιάσει πάνω στο ζήτημα ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

 

Για το θέμα αυτό το μεσημέρι της Δευτέρας θα γινόταν σύσκεψη από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας, με συμμετοχή όλων των διευθυντών των δημοτικών σχολείων της Αχαΐας, αλλά και των νηπιαγωγείων για να αποφασιστεί το πως θα μπορούσαν να γίνουν μαθήματα, έτσι ώστε να μην χαθούν ώρες.

 

Είναι ένας δύσκολος γρίφος αφού ένας δάσκαλος και ένας νηπιαγωγός που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο του, αυτό σημαίνει αυτόματα χαμένες διδακτικές ώρες. Στο μεταξύ τα παιδιά που δεν πήγαν την πρώτη μέρα στο σχολείο στην Αχαΐα λόγο κορωνοϊού ήταν κοντά στα 400.

 

«Αναλογικά με το συνολικό αριθμό των μαθητών που βρίσκονται στα σχολεία της Αχαΐας νομίζω ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία μας όρθια και από το μετάλλαξη Όμικρον και τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

 

 www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου