ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Προγραμματισμός-προϋπολογισμός δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Αιγιαλείας για το 2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα ενέκρινε τον προγραμματισμό δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου για το έτος 2022, συνολικού ποσού εξόδων 84.648€, η οποία θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ και έχει ως εξής:

 

1) Υπηρεσία Ενημέρωσης της ιστοσελίδας DISCOVER AIGIALEIA, καθώς και προώθησής της στις μηχανές αναζήτησης. Ενημέρωση της ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας του discover Aigialeia για να γίνει πιο ελκυστική για το κοινό και με προσθήκες σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που έχουν δημιουργηθεί τελευταία και θα δημιουργηθούν στην συνέχεια, καθώς και προώθησή της στις μηχανές αναζήτησης. Κόστος: 6.200€.

 

2) Υπηρεσία εκπόνησης σχεδίου στρατηγικού ψηφιακού μάρκετινγκ (DIGITAL MARKETING) για την τουριστική προβολής. Έχοντας ως στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Αιγιάλειας και της επισκεψιμότητας στον δικτυακό τόπο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου προτείνουμε να πραγματοποιηθούν ενέργειες ψηφιακού μάρκετινγκ (digital marketing) με στοχευμένη διαφήμιση με δημιουργία banners όπου θα προβάλλονται στο κατάλληλο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό την προβολή του δήμου παγκοσμίως και την προσελκύσει περισσότερων επισκεπτών. Κόστος:6.448€.

 

3) Δημιουργία θεματικών βίντεο για την τουριστική προβολή του Δήμου. Δημιουργία τριών θεματικών βίντεο που θα προβάλουν τις καλύτερες εικόνες της περιοχής όπως παραλίες γεμάτες με κόσμο το καλοκαίρι, δραστηριότητες (καταδύσεις, surfing, kite κ.α.), αξιοθέατα, εκκλησίες, μουσεία, υποδομές, μνημεία και οτιδήποτε θα συμβάλει στην προβολή και προώθηση της Αιγιαλείας. Τα θεματικά βίντεο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του δήμου Αιγιαλείας, όσο και σε τουριστικές εκθέσεις για την βέλτιστη προβολή και προώθηση του δήμου. Κόστος: 10.000€.

 

4) Δημιουργία λευκώματος με φωτογραφικό υλικό του δήμου Αιγιαλείας. Δημιουργία λευκώματος με φωτογραφικό υλικό του δήμου που θα παρουσιάζει τις παραλίες, αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, μουσεία κ.α. και θα μπορεί να δίνετε ως δώρο σε σημαντικές προσωπικότητες που θα επισκέπτονται τον δήμο, να δίνεται από τον Δήμαρχο ως δώρο, να βρίσκεται στα καταλύματα της Αιγιάλειας για τους επισκέπτες τους κ.α. Κόστος: 8.000€.

 

5) Δημιουργία περιπτέρου & συμμετοχή σε Εκθέσεις με σκοπό την τουριστική προβολή του Δήμου Αιγιαλείας. Συμμετοχή του δήμου Αιγιαλείας σε διεθνούς φήμης τουριστικές εκθέσεις με δικό του ανεξάρτητο περίπτερο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο την βέλτιστη τουριστική προβολή και διαφήμιση του Δήμου. Η συμμετοχή σε εκθέσεις Τουρισμού μπορεί και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον Δήμο Αιγιαλείας. Κόστος: 20.000€.

 

6) Συμμετοχή σε σεμινάρια, συνέδρια και εκθέσεις με θέμα τον τουρισμό και της προβολής του Δήμου μας. Η αναγκαιότητα συμμετοχής του Προέδρου της Επιτροπής τουρισμού αλλά και άλλων εκπροσώπων του Δήμου μας, καθίσταται απαραίτητη, διότι μέσω της ενεργής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης ανακτώνται νέες ιδέες και η προώθηση της τουριστικής προβολής του Δήμου. Κόστος: 7.000€.

 

7) Στρατηγικός σχεδιασμός πενταετίας για την τουριστική προβολή του Δήμου. Στόχος αποτελεί η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προκειμένου η περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας να επαναπροσδιορίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και να προδιαγράψει τα προς αξιοποίηση πλεονεκτήματα της για την ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος του. Όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι η Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη η οποία θα συμβάλει στην Οικονομική Ανάπτυξη δια της προβολής των Τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της, χωρίς να υπονομεύει και να αγνοεί την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Χρονικός προσδιορισμός ανάπτυξης και υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού ορίζεται η επόμενη 5ετία. Ο χρονικός ορίζοντας κρίνεται ότι θα πρέπει να είναι μεσοπρόθεσμος λαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σχεδιασμένο πλαίσιο δράσεων το οποίο να μπορεί να επαναπροσδιοριστεί ή να επιταχυνθεί, ο «πήχης» λοιπόν οφείλει να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και να «κτισθεί» εξ αρχής η «δουλεία» του Δήμου σε αυτό το κρίσιμο και σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη του. Κόστος: 18.000€.

 

8) Δημιουργία & εκτύπωση τουριστικών - θεματικών εντύπων/φυλλαδίων. Kατά το σχεδιασμό ενός διαφημιστικού εντύπου ο σκοπός είναι να αποδώσει λειτουργικά και ελκυστικά τις πληροφορίες που θέλει να επικοινωνήσει ο εμπορικός στόχος της έντυπης επικοινωνίας του δήμου και της μάρκετινγκ στρατηγικής. Τα έντυπα αυτά θα διανέμονται σε επισκέπτες του Δήμου, σε τουριστικές εκθέσεις, σε παρουσιάσεις του δήμου κ.α. Κόστος: 6.000€.

 

9) Διοργάνωση Ημερίδας. Η οργάνωση και πραγματοποίηση μιας Ημερίδας για τον Τουρισμό στο Δήμο Αιγιαλείας είναι απαραίτητη, καθώς μετά την 1η που πραγματοποιήθηκε τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και επιπλέον ενημερώθηκαν οι δημότες και οι προσκεκλημένοι για τις δράσεις που προγραμματίζονται και υλοποιούνται στο Δήμο μας. Κόστος 3.000€.

 

Δηλαδή για τα όλες τις ανωτέρω δράσεις το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 84.648€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου