ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αχαΐα: Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 27/1 τα σχολεία - Κλειστά στα Καλάβρυτα με απόφαση του Δήμου

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η σχολική κοινότητα της Αχαΐας, από την Πέμπτη 27/1.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος τα σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο και την Παρασκευή κανονικά, με δια ζώσης λειτουργία, λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο στους ορεινούς Δήμους, οι Δήμαρχοι έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν ή όχι οι σχολικές μονάδες, στην περίπτωση που οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές στις περιοχές τους (όπως π.χ. στα Καλάβρυτα). 

Με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Παπαδόπουλου τα Σχολεία της πρωτοβάθμια εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καλαβρύτων θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28  Ιανουαρίου 2022, λόγω του παγετού που επικρατεί. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά από την Δευτέρα μέχρι σήμερα

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που προκάλεσε συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ  εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ήταν αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου