ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για την πλατεία Αγίας Λαύρας

Αποκαλυπτικός ως προς τις εξελίξεις και το τι θα… επακολουθήσει στο δημοτικό σκηνικό με «φόντο» την Πλατεία Αγίας Λαύρας,

 ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» και αντιδήμαρχος Διαχείρισης & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Αίγιο» και τη δημοσιογράφο Πέπη Σπηλιωτοπούλου.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις ενέργειες της μείζονος αντιπολίτευσης και την ένσταση που κατατέθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Στη σύσκεψη της 20 Σεπτεμβρίου παρουσία όλων των αρχηγών των παρατάξεων, της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Νομικού Συμβούλου του δήμου και του εργολάβου όπου μας είπε ευθέως ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει το έργο, τέθηκαν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι.

Είχαμε τρεις εναλλακτικές:

1. την υποκατάσταση του εργολάβου και την ανάληψη του έργου από άλλη εταιρία.

2. τη διάλυση της εργολαβίας αφού κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και τη νέα δημοπράτηση κάτι που θα απαιτούσε τουλάχιστον μια διετία.

3. τη διαπραγμάτευση με τον αμέσως επόμενο ή μεθεπόμενο εργολάβο που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στην αρχική διαδικασία με δεδομένη την κήρυξή του ως έκπτωτο από το δήμο.

Στις 21 Δεκεμβρίου που ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά στην Οικονομική Επιτροπή, η Τεχνική Υπηρεσία με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου του δήμου με τη σύμφωνη της διαχειριστικής, μας υπέδειξε ως συντομότερο και ασφαλέστερο δρόμο την υποκατάσταση του εργολάβου. Σ`εκείνη την συνεδρίαση διαισθανόμενος από τη στάση του κ΄.Γούτου τι επρόκειτο να ακολουθήσει… ζήτησα να μας πει ποια λύση προτείνει ο ίδιος ή η παράταξή του. Καμία απάντηση! Παρά μόνον ότι ψηφίζει «λευκό» για να μην πάρει καμία ευθύνη η παράταξή του για το θέμα. 

Και λίγες μέρες μετά πέντε σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης καταθέτουν ένσταση. Ο κ΄.Παπαγιαννακόπουλος άλλωστε ανέφερε ευθέως στο Ράδιο Αίγιο ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση συζήτησαν με δικηγόρο που τους υπέδειξε τις ενέργειες και προφανώς είναι και ο συντάκτης της ένστασης, παραδεχόμενος ότι μαζί του θα μιλήσουν και για το επόμενο βήμα σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η ένστασή τους από την Περιφέρεια.

Καλώ λοιπόν την αξιωματική αντιπολίτευση να μας πει ποιος είναι ο δικηγόρος που συμβουλεύεται; Τον πληρώνει η παράταξη; Είναι μέλος της παράταξης ή είναι νομικός σύμβουλος εργολάβου που ενδιαφέρεται να πάρει το έργο αντί της ΙΝΤΡΑΚΑΤ!; Να μας πουν ποιος είναι και να τον καλέσουμε τον συγκεκριμένο νομικό σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο! Εμείς μιλάμε με ονοματεπώνυμα! Η Τεχνική Υπηρεσία, ο Νομικός Σύμβουλος του δήμου ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο. Καλώ τη μείζονα αντιπολίτευση να μας φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το νομικό σύμβουλο που επικαλείται να μας πει ποια είναι η «άλλη οδός» στην οποία αναφέρεται ο κ΄.Παπαγιαννακόπουλος και ποιο θα είναι το κόστος του έργου και το χρονοδιάγραμμα».

Άλλωστε αναφερόμενος στην παράταξη Γούτου δηκτικά ανέφερε: «Σημασία δεν έχει τι λέει ο κ΄.Γούτος, αλλά τι λέει ο κ΄. Παπαγιαννακόπουλος. Καταρχάς πολιτικά όταν λες ψηφίζω λευκό και την άλλη μέρα βάζεις εμπόδια με ενστάσεις για ποια πολιτική σοβαρότητα μιλάμε;

Αντιθέτως ο κ΄.Παπαγιαννακόπουλος είναι συνεπής στις θέσεις του. Από το Μάιο του 2019 ως αντιδήμαρχος τότε έθεσε θέμα στην Οικονομική να μην κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στην εταιρία με την μεγαλύτερη έκπτωση εκφράζοντας επιφυλάξεις και να προχωρήσει η διαδικασία με τους επόμενους. Δυόμιση χρόνια μετά λέει προφανώς το ίδιο, να πάμε σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. 

Ας μας πουν λοιπόν στο συμβούλιο ποια είναι η εταιρία που θα αναλάβει το έργο εάν πάμε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου