ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Πάνω από 300 κρούσματα σε μαθητές στην Αχαΐα - Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Υψηλός αλλά σταθερός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κατά του κορωνοϊού, με τους μαθητές της Αχαΐας να κάνουν τα self τεστ και να προσπαθούν να μην μολυνθούν μέσα στις τάξεις τους, παρόλο που οι αίθουσες είναι μικρές και ο αριθμός των παιδιών μεγάλος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που βγήκαν μέσα από τα self τεστ που έγιναν από τον έλεγχο της Δευτέρας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 125 νέα κρούσματα σε μαθητές και 13 σε εκπαιδευτικούς.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση θετικά ήταν τα δείγματα 154 μαθητών από 135 τμήματα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ήταν θετικοί έφτασε τους 14. Να αναφέρουμε ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση απουσίαζαν συνολικά 460 μαθητές και 60 εκπαιδευτικοί.

Πάντως, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στα πάνω από 300 κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας δεν παρατηρήθηκε καμία μαζική διασπορά σε τάξεις και για αυτό κανένα τμήμα στο νομό τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν έχει κλείσει.

Έτσι με βάση τα όσα διαρρέουν από τα στελέχη του υπουργείου, αλλά και τις διευθύνσεις στην Αχαΐα η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία και για να συνεχιστεί κανονικά η δια ζώσης εκπαίδευση παρά την εμφάνιση της Όμικρον δικαιώνεται στην πράξη.

Από την άλλη τα μέλη των συνδικαλιστικών φορέων δασκάλων και καθηγητών, αλλά και αρκετοί εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την παραπάνω διαπίστωση, τονίζοντας ότι τα self τεστ είναι μία μέθοδος που δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής για συμπεράσματα από τη στιγμή που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πραγματικά γίνονται και ότι τα σχολεία αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Κάτι που όπως λένε φαίνεται και από τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζεται στις παιδικές ηλικίες, αλλά και από τις νοσηλείες αυτών. 

 

www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου