ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Τι συζητήθηκε στην συγκέντρωση παραγωγών που έγινε με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου έγινε συγκέντρωση και συζήτηση παραγωγών με πρωτοβουλία του Διοικητικού συμβουλίου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΊΑΣ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τα γνωστά προβλήματα που μαστίζουν τους αγρότες της περιοχής μας.

1)Κόστος παραγωγής. Η αλματώδη αύξηση στις τιμές των λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, καυσίμων και γενικά ότι αφορά την αγροτική καλλιέργεια έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Ενδεικτικά φέτος οι περισσότεροι δεν θα ρίξουν ούτε ένα κόκκο λιπάσματος!

2)Το θέμα της Σταφίδας. Φτάσαμε στον Φεβρουάριο και οι παραγωγοί έχουν πληρωθεί από 1.25,1.10. 1.00 και την εξευτελιστική τιμή των 0.50 € που έχουν πάρει μέχρι τώρα από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών Α. Ε.

3)Εσπεριδοειδή. Το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με τις εισαγωγές από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία και καμιά κυβέρνηση δεν φαίνεται διατιθεμένη να λύσει!

4)Συντάξεις αγροτών. Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων όσοι κάνουν αίτηση για σύνταξη έως το 2030 με τον νόμο Κατρούγκαλου θα πάρουν όσο είναι και η Εθνική σύνταξη περίπου δηλαδή γύρω στα 384€, δηλαδή συντάξεις πείνας!

5)Αναδιάρθρωση καλλιέργειας. Άγνωστο παραμένει ακόμα ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης της σταφίδας το οποίο θα έδινε ανάσα στην καλλιέργεια και τα απαιτούμενα χρήματα που χρειάζονται για την ανανέωση της μιας και ο παραγωγός δεν μπορεί να το κάνει μόνος του με τόσο χαμηλές τιμές! Ειδικά για το θέμα της Σταφίδας, η μέχρι στιγμής πολιτική που ακολουθείτε από τους μεταποιητές - εξαγωγείς, το Υπουργείο και όλους τους εμπλεκομένους δεν έχει φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα που είχαν κανονίσει για την άνοδο της τιμής.

Το τοπίο θολό, οι εκκρεμότητες πολλές και ο κόσμος σε απόγνωση! Ο Σύλλογος αναλαμβάνει εντός των επόμενων ημερών σε χώρο και ημέρα που θα ανακοινωθεί να καλέσει όλους τους Φορείς οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με τα παραπάνω θέματα, να απαντήσουν ανοιχτά προς τους παραγωγούς ώστε ο καθένας να ξεκαθαρίσει την θέση του και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου