ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

1o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μνημείο για τη Μάχη της Ακράτας

200+1 χρόνια μετά…

Αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες οπλαρχηγούς των ενωμένων ελληνικών δυνάμεων του τόπου τον Ιανουάριο του 1823.

Γιορτά-ΖΟΥΜΕ με τα παιδιά μας την Εθνική Παλιγγενεσία και δημιουργούμε τοπικές μνήμες.

Τούτες τις επετειακές ημέρες μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μνημείο για τη Μάχη της Ακράτας - Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 1823- στη γέφυρα του Κράθη ποταμού ήταν επιβεβλημένη. Από καιρό σχεδιασμένη η επίσκεψη χάρισε στους μαθητές της Στ΄ πολλές ιστορικές και γεωφυσικές γνώσεις στο πεδίο της μάχης και της πολιορκίας. 

Οι δάσκαλοί τους, κ Κώστας Αλέφαντος και κ. Αθηνά Μιχαηλίδου άριστα προετοιμασμένοι τους ξενάγησαν στον τόπο και στον χρόνο, τους εξήγησαν τα ιστορικά γεγονότα επί τόπου αλλά και με τη βοήθεια χαρτών.

Τα παιδιά κατέθεσαν στεφάνι, κράτησαν τη σημαία του Α. Λόντου και απήγγειλαν ποίημα του ποιητή Π. Κουμπούρα.

Η δ/ντριά τους κ. Ευσταθίου έδωσε λεπτομέρειες της πολιορκίας, της διαδρομής των Οθωμανικών στρατευμάτων και της μάχης στον Ολωνό, στο ταμπούρι του Σολιώτη, στο Χάνι του Ζαϊμη κ.ά.

Τέλος, στο Δέλτα του ποταμού Κράθη, οι μαθητές μας βρήκαν τα σημεία επιβίβασης των Οθωμανών στα τούρκικα καράβια που έστειλε ο Ιουσούφ Πασάς να παραλάβει τους εναπομείναντες Τούρκους.

Το μάθημα έγινε βιωματικό και οι μαθητές μας το απόλαυσαν. Απόλυτα συνεργάσιμοι με απορίες και ερωτήματα που εμπλούτισαν τη μορφωτική τους βαλίτσα.

Συγχαρητήρια στους δασκάλους που σχεδίασαν και υλοποίησαν την ιστορική αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου