ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Αιγίου


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας και κυρίως μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης που δημιούργησαν μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν νοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2022 από τη μια μεριά έχουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και από την άλλη τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν που αντί να δίνουν σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό «χρυσώνουν» το χάπι της ανεργίας με ολιγόμηνες συμβάσεις και επιδόματα.

Κοντά σε όλα αυτά δεν έχουμε δει ακόμα στο πλήρες μέγεθος τους τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία που ήδη έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην Ελληνική αγορά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το μέλλον που κάποιοι προετοιμάζουν για τους εργαζόμενους είναι δυσοίωνο και αυτό μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον οργανωμένο αγώνα όλων μας. Όλοι μαζί θα αντισταθούμε κι όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου και ως εργαζόμενοι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

- ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.

- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με υποχρεωτική χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, με επανεξέταση των κανονισμών εργασίας στα θέματα υγείας και ασφάλειας και με εντατικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους. Πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ σε μισθοδοτούμενους με το ενιαίο μισθολόγιο εργαζόμενους, με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ σε φορείς του δημοσίου. Άμεση επέκτασή του και σε ειδικότητες που σήμερα δεν χορηγείται και το δικαιούνται.

- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απόλυσή τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ – ΩΡΑ 11:00.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου