ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Από τα παιδιά για τα παιδιά - Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού στα σχολεία για τους αμάχους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αμάχων πολιτών και προσφύγων και ειδικά των παιδιών, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, στέκεται η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και τη Β' ΕΛΜΕ δείχνουν την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό, αρχικά στα σχολεία της Αιγιάλειας, που αποτελούν καθημερινό προορισμό των μαθητών της περιοχής. 

Ουσιαστικά η Ένωση «άκουσε» την αγωνία των παιδιών και την έντονη επιθυμία τους για παροχή βοήθειας, ειδικά σε άτομα της ηλικίας τους, καθώς είναι κι αυτά συγκλονισμένα από τις «έντονες» εικόνες που «μεταφέρονται» μέσω των ΜΜΕ και δείχνοντας έτσι πόσο ευαισθητοποιημένα είναι απέναντι στους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.

Θυμίζουμε ότι η συγκέντρωση θα γίνει μέχρι και την Παρασκευή 18/03/2022, με την βοήθεια των Δ/ντών –ντριών, Προϊστάμενων των Σχολικών Μονάδων, συγκεντρώνοντας το υλικό σε κάποιο χώρο του σχολείου τους. Ήδη στα σχολεία έχει ξεκινήσει η παραλαβή αποδεικνύοντας έτσι την θετική απήχηση που είχε η κίνηση αυτή.

Μετά τη συγκέντρωση, άτομα από το Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς και από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων θα αναλάβουν την παραλαβή του υλικού και την αποστολή του στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Τρόφιμα που χρειάζονται:

Ζυμαρικά

Ρύζι

Γάλα εβαπορέ

Χαρτικά

Είδη καθαριότητας

Κονσέρβες

Φαρμακευτικό υλικό

Betadine

Σιρόπι ντεπόν

Πάνες μωρού

Γάζες-γάντια

Φυσιολογικός ορός

Οινόπνευμα

Τηλ. επικ/νίας:Αθηνά Σκανδάμη: 6937409218

Μένιος Κουτρόπουλος: 6944246074

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου