ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Η δημοτική παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. καταγγέλλει την απόφαση για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ο αρχιερέας των αυξήσεων και της καταλήστευσης του εισοδήματος των δημοτών Καλογερόπουλος με την δημοτική του παράταξη, αναβάθμισαν την φορομπηχτική πολιτική τους και αποφάσισαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αύξηση κατά 27% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, επιπλέον της αύξησης 47% που είχαν αποφασίσει προηγουμένως, δηλαδή συνολική αύξηση 74%.


Αύξηση 74% την στιγμή που οι δημότες μας ζουν τον εφιάλτη της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, στους θηριώδεις λογαριασμούς του ρεύματος και των καυσίμων, στην καθημερινότητά τους και τρέχουν απελπισμένα από την πρώτη του μήνα να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η πολιτική αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης και την έλλειψη κάθε μέτρου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.


Ειδικότερα, η απόφαση για αυξήσεις της ομάδας Καλογερόπουλου στοχεύει, στην εξεύρεση των μπόνους για τα διάφορα πρότζεκτ με τους μεγαλοεργολάβους και στην εξασφάλιση της μισθοδοσίας του κομματικού στρατού του Καλογερόπουλου στον Δήμο.


Αποδεικνύεται μ’ αυτήν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις, ότι η λεγόμενη «Τοπική Αυτοδιοίκηση», δεν είναι πλέον ούτε τοπική, ούτε αυτοδιοίκηση, αλλά το μακρύ χέρι του κράτους στην κοινωνία και οι λεγόμενοι δημοτικοί άρχοντες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ιμάντες διαβίβασης των κρατικών επιλογών, ουσιαστικά κρατικοί υπάλληλοι, που εκείνο που κυρίως τους ενδιαφέρει, είναι η αυτοσυντήρησή τους ως τέτοιων.


Η κατάσταση αυτή και οι πολιτικές αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευχολόγια και «λογικές προτάσεις καλύτερης διαχείρισης» όπως τάχα προτείνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης- που τελικά αποδεικνύονται παρατάξεις σιωπηλής συμπολίτευσης, αλλά μόνο με την αγωνιστική κινητοποίηση των δημοτών.


Μόνο αν έρθουν αντιμέτωποι με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πανό έξω από το Δημαρχείο, θα βάλουν φρένο. Η παράταξή μας, θα πάρει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την κινητοποίηση των δημοτών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δημότη και δημότισσα, σε κάθε συλλογικότητα, παράταξη και σχήμα, για την δημιουργία μετώπου αντίστασης σε αυτή την πολιτική.


Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου