ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αιγιάλεια: Έτοιμοι για επανεκκίνηση του Πολιτισμού – Τα πλάνα της ΔΗΚΕΠΑ για το καλοκαίρι


Η μάχη της ζωής και της κανονικότητας ενάντια στον κορονοϊό φαίνεται να κερδίζεται, για την ώρα τουλάχιστον, και μ' αυτό το σκεπτικό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Αιγιαλείας έχει βάλει μπροστά τις μηχανές του εδώ και λίγες μέρες για να σχεδιάσει το πολιτιστικό-καλλιτεχνικό-ψυχαγωγικό κομμάτι του φετινού καλοκαιριού.


Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) Μαρία Τσουκαλά και το επιτελείο της καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πρότζεκτ «Καλοκαίρι 2020», με την ελπίδα πως τίποτα δεν θα σταθεί ικανό να χαλάσει τον προγραμματισμό τους.

Η κ. Τσουκαλά εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» τη γεμάτη πίκρα και απαισιοδοξία ερώτηση που δεχόταν το προηγούμενο διάστημα από κάμποσους Αιγιαλείς: «Δε θα γίνει τίποτα φέτος ε; Ακυρώνονται όλα λόγω κορονοϊού;».
Κι όταν τους ενημέρωνε πως τίποτα δεν ματαιώνεται και πως σχεδόν όλα προγραμματίζονται κανονικά, έβλεπε να φωτίζεται το πρόσωπό τους.

«Μπορώ να καταλάβω, νομίζω… Δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον κόσμο η ψυχαγωγία, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αλλά πιστέψτε με, είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο κόσμος. Θέλει να ξεσκάσει, να ξεφύγει, καλοκαίρι έρχεται… Και γι' αυτό περιμένει με αγωνία τις όμορφες εκδηλώσεις που έχει συνηθίσει», εξήγησε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» η επί των πολιτιστικών του δήμου Αιγιαλείας.

Πάμε να δούμε πιο «λιανά», με βάση όσα σχεδιάζει η κ. Τσουκαλά, τι καλό μαγειρεύεται φέτος στην Αιγιάλεια:

-Από αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς». Η εναρκτήρια προβολή προγραμματίζεται για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

-Από 15 Ιουλίου και μετά, θα ξεκινήσουν και οι συναυλίες και οι παραστάσεις. Στο «Γ. Παππάς», στο Αρχαίο θέατρο Αιγείρας και σε άλλους χώρους. Στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας προγραμματίζουμε μια εξαιρετική εκδήλωση για την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου, αρχές του μήνα. Πάντα υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΕΟΔΥ. Ήδη, όπως έχω πληροφορηθεί, υπάρχουν κρούσεις από καλλιτεχνικούς μάνατζερ για να κλειστούν συναυλίες και παραστάσεις Ιούλιο και Αύγουστο».

-Τα Οινοξένεια βεβαίως και θα γίνουν κανονικά. Και θα προσπαθήσουμε να είναι και φέτος μια ακόμα καλύτερη και ποιοτικότερη εκδήλωση. Τέλη Ιουνίου πιστεύω πως θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα, ώστε να ανακοινωθεί αρχές Ιουλίου. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με το δίκτυο Οινοξένεια, με τους οινοποιούς, με τους επιχειρηματίες εστίασης και ετοιμαζόμαστε. Στις 16 Αυγούστου θα γίνει η τελετή έναρξη των Οινοξενείων και στις 30 η τελετή λήξης.

«Μόνο ένα πράγμα με στενοχωρεί: η πιθανότητα, λόγω των μέτρων του ΕΟΔΥ, να χρειαστεί σε κάποιες εκδηλώσεις να μπει πλαφόν στην προσέλευση κόσμου και να αναγκαστούμε να επιτρέψουμε την είσοδο συγκεκριμένου αριθμού θεατών-καλεσμένων», ομολόγησε η κ. Τσουκαλά.

Στο φινάλε της κουβέντας μας δε χάσαμε την ευκαιρία και για την ιατρική ερώτηση στην κ. Τσουκαλά. Πώς εκτιμά την κατάσταση; Γλυτώνουμε το μεγάλο κίνδυνο; Θα καταφέρουμε να κάνουμε πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι;

«Νομίζω ότι πάμε καλά πλέον. Αρκετά καλά. Θα χρειαστεί βεβαίως να συνεχίσουμε να προσέχουμε, αλλ’ αυτό καλό μάς κάνει. Μας θωρακίζει ακόμα πιο πολύ. Η μπόρα πέρασε, οπότε από δω και πέρα θα 'ναι όλο και καλύτερα τα πράγματα».


Εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου