ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας: Θετική η απόφαση για πληρωμή μέχρι τον Αύγουστο της προκαταβολής της επιδότησης


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας θεωρεί θετική την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εφόσον υλοποιηθεί για πληρωμή μέχρι τον Αύγουστο της προκαταβολής της επιδότησης.

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Υπουργού θα βοηθήσει αρκετά τους παραγωγούς της Αιγιαλείας ειδικά τους σταφιδοκαλλιεργητές, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν την εξόφληση της σταφίδας από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών αλλά και τους εμπόρους. Από ότι δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο οι εξαγωγές πάνε καλά αλλά πρέπει να το δούμε και στην πράξη. 

Για πρώτη φορά φέτος με την δήλωση ΟΣΔΕ μπαίνει σε εφαρμογή το Μέτρο 10 (Κομφούζιο) του ΠΑΑ 2014-2020 το οποίο αφορά και την σταφίδα βάση της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης στα 480,90€ ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τα πρώτα 3 έτη εφαρμογής και στα 563,50€ για τα 2 τελευταία έτη εφαρμογής. 

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται το κόστος συναλλαγής περίπου 14€ το εκτάριο ετησίως. Παρόλο που τα εσπεριδοειδή λόγω συγκυριών έχουν μεγάλη ζήτηση και καλές τιμές δεν ισχύει το ίδιο για το λάδι το οποίο μένει σε μεγάλες ποσότητες αδιάθετο αλλά και στα οινικά προϊόντα που έμειναν αδιάθετα λόγο κορονοιού και θα επηρεάσουν αρνητικά την καινούρια παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου