ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Το Σαββατοκύριακο οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις


Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα. Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τα δημοτικά σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά την 1η Ιουνίου και θ’ ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό δείχνουν προσώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την επιτροπή των ειδικών επί της υγείας να έχει την ίδια άποψη, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε, κατά την τακτική ενημέρωσή του, πως τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες σε σχέση με τους ενήλικες να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό.

 

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ουσιαστικά είναι το προτελευταίο στάδιο άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και μετά τα δημοτικά σχολεία και τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας την 1η Ιουνίου θα μείνουν μόνο τα εποχικά τουριστικά καταλύματα. 

Αυτά θα επαναλειτουργήσουν οριστικά στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση του σχεδίου για τον τουρισμό, με στόχο η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου, όταν θ’ αρχίσουν ν’ αποκαθίστανται οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου