ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Αίγιο: Ποδαρικό στην ανάπλαση...και άλλη υπό διεκδίκηση

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η μεγάλη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου, αφού η «Διαχειριστική» της Περιφέρειας Δ.Ε. απέστειλε στον Δήμο Αιγιάλειας προκαταβολή 200.000 ευρώ, για να γίνουν αρχικά τα εσωτερικά δίκτυα της ΔΕΗ και μετά από αυτές τις εργασίες να αρχίζει ο εργολάβος το επίσημο έργο των 3,5 περίπου εκατ. ευρώ.
 
Το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ πιάνουν δουλειά, όπως διαβεβαίωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο Β. Ψυχράμη ο διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης Κ. Μαμασούλας. 
 
Οι παρεμβάσεις θα περιοριστούν σε εκσκαφές πεζοδρομίων, χωρίς ιδιαίτερη αναστάτωση στο κέντρο. Οι εργασίες της ΔΕΗ θα κρατήσουν περί τον ένα μήνα, για ν' ακολουθήσει ο εργολάβος, με χρονοδιάγραμμα 48 μηνών. Σε αυτό το διάστημα θεωρείται σίγουρο ότι θα προκληθούν μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία, με δρόμους κλειστούς στην εμπορική αγορά, από πλατεία Βαλφούρ (Τρίγωνη) μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας και τους γύρω δρόμους.
 
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επέκταση της ανάπλασης της κεντρικής οδού Μητροπόλεως, από το «Παναγιωτοπουλέϊκο» μέχρι τα φανάρια της Σολωμού, η εκτέλεση της οπιοία όμως προϋποθέτει χρηματοδοτικό πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ. Σκοπός του δήμου είναι ν' αλλάξει την εικόνα της πόλης, μαζί με την ολοκληρωμένη ανάπλαση της παραλίας και του κέντρου που όπως προαναφέρθηκε ξεκινά. 
 
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου