ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Αμβρόσιος: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί»

Θα περιμένουμε την δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει αναφέρει ο Αμβρόσιος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. 

 

«Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία.», δήλωσε στο LiFO.gr η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων.

 

Η ίδια χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου «δικλείδα ασφαλείας ισότητα και την αξιοπρέπεια». «Αυτό ήταν το δικό μας νομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον».

 

Στην ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Την Τετάρτη 1ην Ιουλίου, δηλ. χθες, σημειώθηκε ένας σεισμός στα Μέσα Ενημερώσεως! Επρόκειτο για την απο καιρό αναμενόμενη Απόφαση του Αρείου Πάγου, έπειτα από την αίτηση Αναιρέσεως της καθ΄ημών καταδικαστικής Αποφάσεως του Εφετείου Αιγίου σε επτά μηνών φυλάκιση για τη φράση μας ¨φτύστε τους" προκειμένου περί των Ομοφυλοφίλων.
Η αίτηση αναιρέσεως δικάσθηκε στον Άρειο Πάγο στις 28 Ιανουαρίου 2020, οπότε με πολύ ενδιαφέρον αναμενόταν η σχετική Απόφαση.
Όλως αιφνιδίως χθες στα Μ.Μ.Ε. προβάλλεται ως "είδηση", ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως Αμβροσίου από τον Άρειο Πάγο!

 

ΤΟ ΑΝΑΚΥΠΤΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ; ΟΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ;
Εξ όσων ημείς τουλάχιστον γνωρίζουμε η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α.Π. ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί! Απλώς έχει παραδοθεί για να την καθαρογράψουν! Έπειτα, αφού θα ελεγχθή, θα την υπογράψουν και τέλος θα την δημοσιεύσουν! Οπότε θα γνωρίζουμε το περιεχόμενό της.
Μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (βλ. www.areiospagos.gr) της 29ης.06.2020, όπου περιέχονται τα εξής:

"Παρακαλώ κάθε έντιμο αναγνώστη να μελετήσει προσεκτικά το κείμενο αυτό και να σκεφθή: Έχει κάποια σχέση το κείμενο αυτό με τα παραπάνω δημοσιεύματα; 


Εμείς, λοιπόν, θα περιμένουμε την δημοσίευση της Αποφάσεως του Αρείου Πάγου, για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου