ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Λ. Παπαδόπουλος: «Ο Δήμος να αριθμήσει όλες τις αφαιρούμενες πέτρες - μάρμαρα στα κομμάτια που γίνεται η ανάπλαση»

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής Υπηρεσίας,

ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Λάμπης Παπαδόπουλος, επισημαίνει πως πρέπει να αριθμηθούν όλες οι αφαιρούμενες πέτρες – μάρμαρα, όπου γίνονται οι εργασίες ανάπλασης, καθώς καταγγέλθηκε ότι έχουν βγει από την θέση τους και βρίσκονται διάσπαρτες, είτε στους δρόμους είτε στις αποθήκες της Αλυκής ενώ στη θέση τους υπάρχει μια απλή κατασκευή από τσιμέντο.

 

Αναλυτικά στην επιστολή ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: 


«Από ενημέρωση που είχαμε από παλαιούς Αιγιώτες σήμερα αργά το μεσημέρι, μας καταγγέλθηκε ότι οι λαξευμένες στο χέρι πέτρες - μάρμαρα, που βρίσκονται στο Αίγιο από τα τέλη του 18ου αιώνα και κοσμούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες την άκρη των πεζοδρομίων (τα κράσπεδα), στα κομμάτια που γίνεται η ανάπλαση καθώς και σε σημεία που πέρασαν τα έργα της ΔΕΗ, έχουν βγει από την θέση τους και βρίσκονται διάσπαρτα, άλλα στους δρόμους και άλλα στις αποθήκες της Αλυκής ενώ στη θέση τους υπάρχει μια απλή κατασκευή από τσιμέντο. 

 

Επειδή το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και στην ανάπλαση Ερμού και Μητροπόλεως καλούμε το Δήμο να αριθμήσει όλες τις αφαιρούμενες πέτρες - μάρμαρα να φυλαχθούν σε ασφαλές σημείο του Δήμου Αιγιαλείας και να επαναχρησιμοποιηθούν σε διατηρητέα οικήματα του Δήμου ή να τοποθετηθούν στο αρχαιολογικό μας μουσείο. 

 

Αν και εφόσον ισχύουν τα καταγγελλόμενα!!! Αυτές οι πέτρες-μάρμαρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αιγίου <ΒΟΣΤΙΤΣΑ> και πρέπει να φυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού». 

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου