ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας: Έθεσε σειρά αιτημάτων στον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Β. Χριστόπουλο

Με πολλά μείον ξεκίνησε η ανάπλαση στο κέντρο του Αιγίου.

Παρότι είναι ένα έργο πνοής, ήρθε όμως ακριβώς τη στιγμή που επανήλθαν τα μαγαζιά στην καθημερινότητά τους, μετά από σχεδόν τρείς μήνες κλεισίματος λόγω του covid 19, ενώ από σήμερα έρχονται να προστεθούν και τα νέα μέτρα, που πρέπει να εφαρμόζονται παντού σε όλους τους χώρους ανεξαιρέτως, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσέλευση πελατών στο ήδη τραυματισμένο εμπόριο.

 

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που φέρει, εκπροσωπώντας τους Εμπόρους του Δήμου μας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που το εμπόριο είναι σε τραγική κατάσταση και το μέλλον πολλών μαγαζιών φαντάζει αβέβαιο, δίνει τους δικούς του αγώνες για να μην αδικηθεί κανένας επιχειρηματίας.

 

Μετά μάλιστα και από καταγγελίες συναδέλφων για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθώς το κέντρο έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο με σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση, χθες Τετάρτη 29 Ιουλίου φέραμε στον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Βασίλη Χριστόπουλο πέντε στοχευμένα θέματα προς συζήτηση, αιτώντας να βρεθούν άμεσες λύσεις.

 

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Χριστόπουλος έδειξε να αντιλαμβάνεται την αγωνία μας και το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, ενώ η όλη συζήτηση διενεργήθηκε σε φιλικό κλίμα.

 

Τα αιτήματα που θέσαμε είναι τα εξής:

 

1: Τονίσαμε πως κακώς δεν έχει προβλεφθεί στη σύμβαση κωδικός για αποζημίωση ή επιδότηση για τα μαγαζιά που στερούνται ολοκληρωτικά την προσβασιμότητα τους και απαιτήσαμε έστω και αυτή την ώρα να βρεθεί λύση. 

Αυτή τη στιγμή στην οδό Ασημάκη Φωτήλα είναι αδύνατη η πρόσβαση των πελατών ακόμα και των ίδιων των επιχειρηματιών.

Ήδη εδώ και δύο μήνες που ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΗ αντιμετώπισαν δυσκολίες με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες όπου ξεκίνησε και επίσημα η ανάπλαση και στα μαγαζιά δεν μπαίνει κανείς καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη. 

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θα ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, από τη στιγμή που έπεσε ο τζίρος τους100% χωρίς φυσικά καμία δική τους ευθύνη. 

Πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος και η Επιτροπή Ποιότητας να πάρουν άμεση απόφαση για να μετριάσουν τον οικονομικό όλεθρο αυτών των καταστημάτων. 

Με βοήθεια στα ενοίκια, στους λογαριασμούς ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, μισθολογικό κόστος, κλπ.

 

2: Ζητήσαμε άμεση ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα του έργου, τον πλήρη φωτισμό για να μην υπάρξουν φαινόμενα κλοπών, το καθημερινό κατάβρεγμα των δρόμων όπου επιχειρηματίες και κάτοικοι πνίγονται από τη σκόνη, τοποθέτηση παλετών στις εισόδους των καταστημάτων για την όσο το δυνατόν ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των πελατών μας, καθώς και τουλάχιστον μια χημική τουαλέτα.

 

3: Ζητήσαμε να μην κλείσει ούτε δευτερόλεπτο η Κλεομένους Οικονόμου και οι όποιες εργασίες αν υπάρξουν, να γίνουν Κυριακές που η αγορά είναι κλειστή.

 

4: Ζητήσαμε την άμεση έναρξη του δρομολογίου της γραμμής. Το ferry boat έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και αυτή τη στιγμή να μην αναφερόμαστε σε εμπόδια που θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί. 

Η περιοχή μας έχει άμεση ανάγκη την ανάσα που μπορεί να δώσει τουριστικά η λειτουργία του.

 

Ένας μήνας έχει μείνει ουσιαστικά της καλοκαιρινής περιόδου και γι' αυτό ο Δήμος πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσει άμεσα.

Η αγορά πεθαίνει !!!! και πρέπει να βρεθούν λύσεις.

 

5: Ζητήσαμε τα αντιαισθητικά κολωνάκια στην οδό Μητροπόλεως να βγουν άμεσα από τα σημεία όπου δεν υπάρχουν μαγαζιά εστίασης. 

Η δοκιμή έγινε. Δεν ωφέλησαν πουθενά σύμφωνα με τους Εμπόρους της οδού, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, τους περίοικους και τους μόνιμους κατοίκους. 

Περισσότερη αναστάτωση και προβλήματα έφεραν παρά έλυσαν.

 

Τέλος ζητήσαμε να βγει η μελέτη ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως με την επέκταση των πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές του δρόμου, έτσι ώστε σιγά - σιγά και ομαλά να προσαρμόζεται η αγορά στα δεδομένα των επίσημων μελετών και όχι σε βίαιους, ακαλαίσθητους και μη ισόρροπους πειραματισμούς για τα μαγαζιά μας.

 

Ο κ. Χριστόπουλος που όπως είπε βρίσκεται καθημερινά στην αγορά, μιλάει και αυτός με τους Εμπόρους, βλέπει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία του έργου δεν μπορεί να δώσει όμως ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς προχωρώντας το έργο, προστίθενται διάφορες δυσκολίες, με τους σωλήνες ύδρευσης, αποχέτευσης, λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου κλπ. 

 

Δεσμεύτηκε όμως πως όσο περνάει από το χέρι του θα προσπαθήσει να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στα καταστήματα αλλά και γενικότερα ότι είναι απαραίτητο για να περάσει αυτό το διάστημα των έργων όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

 

Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για έργο ανάπλασης που όταν υλοποιηθεί θα ωφελήσει όλη την αγορά.

 

Δήλωση Προέδρου:

Ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος μετέφερε την απαίτηση όλων των Εμπόρων προς τον κ. Βασ. Χριστόπουλο, να δει και τα πέντε θέματα με τη δέουσα προσοχή και να προβεί στην άμεση και ολική ικανοποίηση τους, καθώς το Εμπόριο είναι νευραλγικός παράγοντας στην οικονομία της περιοχής και κύριος αιμοδότης του συστήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

 

Ιδιαίτερα σε μία μικρή κοινωνία όπως είναι η δική μας, όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μπορούμε με μεγάλη ευκολία να συναισθανθούμε πόσο μεγάλο αγώνα δίνουμε όλοι μας και πόσο δύσκολο είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά. 

 

Θέλουμε το Δήμο μας αρωγό στα μαγαζιά μας και ζητάμε από τους κ.κ Αντιδημάρχους, από την Επιτροπή Ποιότητας και τα τοπικά συμβούλια να λαμβάνουν υπόψη, τους καθαυτούς γνώστες της αγοράς και των προβλημάτων μας, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων μας, ειδικά αυτή την δύσκολη συγκυρία. 

 

Αγαστή και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου θεωρώ πως μόνο θετικές υπεραξίες μπορούν να προσδώσουν σε ολόκληρο τον Δήμο Αιγιαλείας. Ας ελπίσουμε να υπάρχει συνέχεια.

 

Από τον Εμπορικό Σύλλογο παρέστησαν στην συνάντηση, ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κουλούρης, η Γεν. Γραμματέας Νικολέτα Χανδόλια και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Συλλόγου Ιωάννα Δημουλά.

 


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου