ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου για την διατήρηση του τμήματος Οπτικής - Οπτομετρίας / Κάλεσμα σε όλους τους φορείς

Συνεχίζει τον αγώνα ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας για να παραμείνει και το δεύτερο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, παράρτημα Αιγίου, στην πόλη μας.

 

Μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο του τμήματος Φυσικοθεραπείας την Πρόεδρο κ. Μπίλλη και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Φουσέκη, την επικαιροποίηση των προβλημάτων τους και την απαιτούμενη δημοσιοποίηση, ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών, πολύωρη συνάντηση στην Πάτρα, με την Λέκτορα Οπτομέτρη, υπεύθυνη του τμήματος Οπτικής - Οπτομετρίας του τμήματος Αιγίου κ. Μακρυνιώτη!

 

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας γνωρίζει πολύ καλά πως το Πανεπιστήμιο πάει δίπλα -δίπλα με την πόλη και ότι συνεπάγεται αυτό. Κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μη χαθεί στο ρου της ιστορίας της πόλης μας το δεύτερο τμήμα!!

 

Η κ. Μακρυνιώτη ενημέρωσε για την λειτουργικότητα του τμήματος οπτικής, τον πολύ καλό και πανάκριβο εξοπλισμό των εργαστηρίων του Αιγίου, την πολύ καλή απορροφητικότητα σε θέσεις εργασίας των αποφοίτων και την (χωρίς αιτία) απόφαση του Υπουργού κου Γαβρόγλου το 2019 να μη συνεχιστεί το τμήμα αλλά να ενσωματωθεί στο τμήμα Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, χάνοντας έτσι την δυναμική του και στέλνοντας ουσιαστικά τους φοιτητές στο εξωτερικό για ένα αντίστοιχο πτυχίο.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθειες για τη διατήρηση του Πανεπιστημιακού τμήματος.

 

Ζητάει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων να προτείνουν και να βάλουν ως θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την άμεση σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής όπου μαζί με τον Εμπορικό σύλλογο και όσους φορείς έχουν την "δύναμη" και την αγωνιστική διάθεση, να συστρατευθούν σε αγώνα με τριπλό σκοπό δράσης:

 

α) Συντονισμός ενεργειών για την παραμονή του τμήματος Οπτικής - Οπτομετρίας.

 

β) προβλήματα καθημερινότητας υφιστάμενων σχολών (κτιριακά, λειτουργικά κλπ).

 

γ) Καθορισμός απώτερου στόχου για προσέλκυση και δημιουργία και άλλων σχολών.

 

Γι’ αυτό το λόγο απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο & τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, όλους τους Βουλευτές του Νομού, Συλλόγους, Ομοσπονδία Πελοποννήσου, καθώς και τους απανταχού στο Πανελλήνιο φιλοΑιγιώτες, για κοινή συστράτευση, με στόχο την διατήρηση του ήδη υπάρχοντος τμήματος οπτικής που έχει απορροφητικότητα 100%, έχει όλες τις υποδομές σε εργαστήρια, χώρους και εξοπλισμό και δεν υπήρχε κανείς αιτιολογημένος λόγος να φύγει από την πόλη του Αιγίου.

 

«Όλοι μαζί, όσοι ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για την ανάκαμψη της πόλης μας δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου της Πόλης μας, πρέπει να δώσουμε μάχες και να διεκδικήσουμε περισσότερες σχολές και σας θέλουμε όλους δίπλα μας!», τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Φτάνει.πια η ολοσχερής αποδυνάμωση αυτής της πόλης.Της αξίζει ν'αποκτήσει την εμπορική της αξία.Το οφείλετε στους κατοίκους της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή