ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Στελέχωση των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Αιγίου ζητάει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας

Σε συνέχεια του από 18.12.2019 ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας (απόφαση αριθ.577/2019) περί συνέχισης της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Αιγίου (ΑΙΓΙΟΥ-ΑΚΡΑΤΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ -ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ) όσο και για την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών της, διαπιστώθηκε πως παρά την πρόσκαιρη ενίσχυση της υπηρεσίας με τρεις επιπλέον υπαλλήλους, το πρόβλημα της υποστελέχωσης όχι μόνο παραμένει αλλά εντείνεται και διογκώνεται. 



Και τούτο διότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος, εντός του έτους πρόκειται να αποχωρήσουν τρεις ακόμη υπάλληλοι ενώ εντός του επόμενου έτους ετοιμάζεται να αποχωρήσει και ένα μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς τούτο (και ηλικιακό όριο και προϋπηρεσία άνω των 35 ετών). 


Υπό αυτές τις συνθήκες η Δ.Ο.Υ. οδεύει νομοτελειακά σε κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών της μεγάλης χωρικής της αρμοδιότητας και τούτο διότι αυτή πέραν των άλλων υποχρεώσεων της, περιλαμβάνει και τις δύο απομακρυσμένες ΓΕΦ (Καλαβρύτων και Κλειτορίας), καθώς και ο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Γι’ αυτό το λόγο η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. και των δύο ΓΕΦ για τα επόμενα έτη έχει κριθεί επιτακτική και από τις προηγούμενες πολιτικές και υπηρεσιακές ηγεσίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των φορολογουμένων που εξυπηρετεί αλλά και της μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών.

 

Ειδικότερα, όπως είχε τονιστεί στο προηγούμενο ψήφισμα η Δ.Ο.Υ. Αιγίου, εξυπηρετεί μια μεγάλη εδαφική περιφέρεια, τόσο τον Δήμο Αιγιαλείας όσο και τον Δήμο Καλαβρύτων, συνολικού πληθυσμού άνω των εβδομήντα χιλιάδων κατοίκων, που αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες και επικείμενο κλείσιμό της θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω μετακίνησης τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών με πολλές χαμένες εργατοώρες και επιπλέον έξοδα.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός και η βαθιά ανησυχία αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Αιγίου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, την στελέχωση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου (ΑΙΓΙΟΥ-ΑΚΡΑΤΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ-ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ) με προσωπικό, τον εξοπλισμό της με υλικοτεχνική υποδομή και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις της πλήρους λειτουργίας της, έτσι ώστε να λειτουργήσει με αμεσότητα, αποτελεσματικότητα και με συνθήκες αξιοπρέπειας ως προς την εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου