ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αιγιάλεια - Απορρίμματα: Στην τελική ευθεία το τοπικό σχέδιο

Δεν σκοπεύει να σηκώσει τα χέρια ψηλά, από απόγνωση, η δημοτική αρχή στο μείζον θέμα των απορριμμάτων, μετά την άρνηση σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων να συναινέσουν σε πιο βαθιά κουβέντα για το σενάριο «καύσης» των απορριμμάτων.

Όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας Νίκος Καραΐσκος…«θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι όταν πρέπει για να παρουσιάσουμε ακριβώς αυτό που θεωρούμε ότι αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση».

 

Οι πληροφορίες λένε πως με μπροστάρη τον κ. Καραΐσκο η δημοτική αρχή επεξεργάζεται πλήρες το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, σε συνάρτηση με το εθνικό και περιφερειακό σχέδιο, τα οποία είναι στα σκαριά και βρίσκονται σε διαβούλευση. 

 

Μέσα στον επόμενο μήνα, εκτός απροόπτου, θα υπάρξει καίρια εξέλιξη στον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξέλιξη που θα προκύψει και από το εθνικό και από το τοπικό σχέδιο.

 

«Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω για την ώρα είναι ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα πλήρες σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό και εκτιμώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε ευχάριστες και ραγδαίες εξελίξεις. 

Να ξέρει ο κόσμος ότι εμείς είμαστε της πολιτικής να βρίσκουμε λύσεις και όχι της πολιτικής να χαλάμε λύσεις. Απ' τη μια υπάρχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα κι απ' την άλλη ο λαϊκισμός…», σχολίασε με νόημα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας. 

 

Με αφορμή, λοιπόν, την καθολική άρνηση της αντιπολίτευσης για να μπει σε πιο ουσιαστική βάση η συζήτηση περί καύσης και την απόλυτα δικαιολογημένη και καθημερινή αγωνία των κατοίκων της Τέμενης και όλης της περιοχής, που βλέπουν την υγειονομική βόμβα μες στα πόδια τους, ο κ. Καραΐσκος ήταν σαφέστατος στην τοποθέτησή του: «Ουδέποτε κάναμε ή θα κάνουμε κίνηση που θα αιφνιδιάσει. Δεν είναι της φιλοσοφίας μας τέτοιου είδους πρακτικές. Στη συγκεκριμένη υπόθεση φέραμε την πρόταση της εταιρείας στο δημοτικό συμβούλιο, για να ενημερωθεί το Σώμα. Εξετάζουμε κάθε λύση στη μεθοδολογία και τεχνολογία της, αρκεί να τηρεί τις προϋποθέσεις της νομιμότητας και της περιβαλλοντικής επάρκειας. Αυτό που κάναμε με την συγκεκριμένη λύση που προτάθηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία ήταν απλώς μια ενημέρωση».

 

Αυτό που σημειώνουν και τονίζουν στη δημοτική αρχή είναι η πίστη τους πως η Κυβέρνηση έχει κατανοήσει απόλυτα τη σοβαρότητα του θέματος, όπως και τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης, και τρέχει τις εξελίξεις άμεσα.



www.pelop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου