ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Αδειάζει από προσωπικό η ΔΟΥ Αιγίου - Ακράτας - Καλαβρύτων - Κλειτορίας

Στον «κάλαθο των αχρήστων» πέταξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, για παραμονή και ενίσχυση της ΔΟΥ Αιγίου - Ακράτας - Καλαβρύτων - Κλειτορίας, που εδώ και μήνες οι φόβοι κλεισίματος έχουν επιστρέψει με ένταση.

 

Όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» από υψηλά ιστάμενους της ΑΑΔΕ, η διοίκηση δεν θεωρεί πως υπάρχει υπηρεσιακός λόγος να βγάλει την τοπική Εφορία από τον χάρτη των ΔΟΥ που είναι υπό κατάργηση και στην περίπτωσή της για ενσωμάτωση με της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να υιοθετούν τον ισχυρισμό ότι η συνεχής αποδυνάμωση από προσωπικό, έλλειψη εξοπλισμού και υλικού, οφείλεται σε κάποιο σχέδιο λουκέτου, προσδιορισμένου χρονικά.

 

Αγνοώντας, ωστόσο, τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, η όποια τελική απόφαση ληφθεί παραπέμπεται για το χρονικό διάστημα από το φθινόπωρο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Ουδείς λόγος βέβαια γίνεται για διεύρυνση αρμοδιοτήτων και λειτουργίας της.

 

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Νίκος Καραμάνης ζητά επιτακτικά τουλάχιστον 3 επιπλέον υπαλλήλους, αφού ισάριθμοι θα συνταξιοδοτηθούν και τα 17 άτομα που θα εργάζονται δεν θα είναι ικανά να καλύψουν κενά, που θα φτάσουν τα 13, ενώ την επόμενη χρονιά θα αποχωρήσουν και άλλοι, κάτι που συνεπάγεται αδυναμία εξυπηρέτησης συναλλασσομένων φορολογουμένων, από μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή κάλυψης, με συνολικό πληθυσμό περί τους 70.000 κατοίκους.

 

Το πολύ πιθανό κλείσιμο της ΔΟΥ θα εξαναγκάσει τους πολίτες σε ταλαιπωρία, αφού από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, όλοι θα πρέπει να μετακινούνται στην Α' ΔΟΥ, στην είσοδο της αχαϊκής πρωτεύουσας, με έξοδα και δαπάνη προσωπικού χρόνου. 


pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου