ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ανατολική Αιγιάλεια: Ενημέρωσαν παραθεριστές και κατοίκους για την διαχείριση των απορριμμάτων

Οι Σύλλογοι Περιβάλλοντος της Ανατολικής Αιγιάλειας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο και τους προέδρους των κοινοτήτων Συλίβαινας και Ακράτας, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ενημέρωσαν τους παραθεριστές αλλά και τους ντόπιους κατοίκους για την διαχείριση των απορριμμάτων. 

 

Συζήτησαν μαζί τους, άκουσαν τους προβληματισμούς τους και συμφώνησαν, τώρα που ο πληθυσμός του τόπου πολλαπλασιάζεται, να προσπαθήσουν όλοι να τον κρατήσουν όσο γίνεται καθαρό.


Για διευκόλυνση μάλιστα, τοποθέτησαν αυτοκόλλητες ταινίες στους μπλε κάδους που είναι για ανακύκλωση, γιατί δεν είναι όλοι γι’ αυτό τον σκοπό.

 

Συνοψίζοντας λοιπόν:

 

-Βάζουμε ανακυκλώσιμα υλικά στα πράσινα σημεία που βρίσκονται στην πλατεία της Συλίβαινας, στο σχολείο της Αιγείρας και στην πλατεία πάνω από την παλιά εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

 

-Στην Ακράτα, στην αποθήκη του Συνεταιρισμού.

 

-Επίσης ανακυκλώσιμα βάζουμε στους μπλε κάδους που γράφουν ΕΔΩ ΜΌΝΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

 

-Η ανακύκλωση μαζεύεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

 

-Ρίχνουμε τα ανακυκλώσιμα χύμα μέσα στους κάδους, όχι μέσα σε σακούλες. Τις αδειάζουμε.

 

-Για τα ογκώδη απορρίμματα, παρακαλείστε να μην τα βγάζεται στο πεζοδρόμιο. Η συλλογή τους γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο.

 

-Τα υπόλοιπα σκουπίδια μπαίνουν μέσα στους κάδους, δεμένα σε σακούλες μαύρες.

 

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στον τόπο μας και είμαστε σίγουροι ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε το ίδιο με μας, τους μόνιμους κατοίκους.

 

1 σχόλιο: