ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Επικήδειος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου για την Κατερίνα Υφαντή

Επικήδειος που εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Κοίλια Σωτήριο για την πρώην πρόεδρο Κατερίνα Υφαντή

 

"Μας γέμισε απέραντη θλίψη η απώλεια της αγαπημένης μας και εξαίρετης συναδέλφου Παιδιάτρου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Κατερίνας Υφαντή.

 

Η Κατερίνα υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του ΙΣ Αιγίου.

 

Η πρώτη εγγραφή της στον ΙΣ Αιγίου ήταν το 1990 όταν και ανέλαβε υπηρεσία υπαίθρου στις Δάφνες. Στη συνέχεια και αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παιδιατρικής, επανεγγράφη στον ΙΣ Αιγίου το 1994 ασκώντας την ειδικότητα της παιδιατρικής μέχρι προ μηνός οπότε και πήρε τη γενναία για γιατρό απόφαση να συνταξιοδοτηθεί συμπληρώνοντας το προβλεπόμενο όριο συνταξιοδότησης. Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί.

 

Η Κατερίνα ακούραστη μέρα και νύχτα, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερε τις πολυτιμότατες υπηρεσίες της σε χιλιάδες παιδιά της Αιγιάλειας, με μεγάλη αφοσίωση στο λειτούργημά της και επιστημονική επάρκεια, δημιουργώντας και λόγω του χαρακτήρα της μια πολύ φιλική και οικεία σχέση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Εργάστηκε επίσης για περίπου 20 χρόνια στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ Αιγίου, όπου το έργο της διακρινόταν από επιμέλεια, παρακολουθώντας-εμβολιάζοντας και θεραπεύοντας τα παιδιά των ασφαλισμένων, η συνεργασία της δε με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό ήταν άψογη.

 

Προσέφερε ανιδιοτελώς πάμπολλες φορές τις ιατρικές της υπηρεσίες σε παιδικούς σταθμούς, στο ΕΚΑΜΕ, στο Χαμόγελο του Παιδιού και όπου αλλού την είχαν ανάγκη. Πάντα με τον καλό λόγο με το χαμόγελο στα χείλη, με την επιστημονική γνώση. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική της προσφορά ήταν γνωστή σε όλη την Αιγιάλεια.

 

Στον ΙΣ Αιγίου η παρουσία της και η προσφορά της υπήρξαν ανεκτίμητες. Πάντα παρούσα σε κάθε δραστηριότητα του ΙΣ Αιγίου. Στις συνελεύσεις και στα ΔΣ λειτουργούσε πολλές φορές πυροσβεστικά ως γεφυροποιός, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε εντάσεις που καμιά φορά δημιουργώνταν μεταξύ συναδέλφων. Διετέλεσε στη νευραλγική θέση του Γραμματέα του ΙΣ με μεγάλη υπευθυνότητα για 2 θητείες, εξελέγη δε ομόφωνα πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές του ΙΣ το 2018.

 

Η θητεία της στη θέση του Προέδρου του ΙΣ χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα, ειλικρίνεια, εργατικότητα, μεθοδικότητα, αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, κατάφερε δε να πραγματοποιήσει κοινωνικές εκδηλώσεις για τα μέλη και τους φίλους του ΙΣ με τόσο μεγάλη συμμετοχή, που είχαμε χρόνια να δούμε.

 

Η συνεργασία της με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου, τη Δημοτική Αρχή και με φορείς και συλλόγους της Αιγιάλειας ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, όταν δε το ΔΣ του ΙΣΑ αποφάσιζε για κάποιες διεκδικήσεις η Κατερίνα θα έμπαινε μπροστά για την υλοποίησή τους. Ο αγώνας του ΔΣ του ΙΣΑ με επικεφαλής την Κατερίνα για την διαχείριση των απορριμμάτων συνεισέφερε σημαντικά στη μερική λύση του προβλήματος.

 

Συμμετείχε ενεργά στις συνελεύσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Καθοριστική ήταν επίσης η βοήθειά της στις συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου, μιας πολύ σημαντικής διοργάνωσης για τον ΙΣ Αιγίου, που ήταν προγραμματισμένο για αυτές τις μέρες, η πανδημία όμως του κορονοϊού μας ανάγκασε να το αναβάλουμε για το 2021. Η εκδήλωση Λοιμώξεις και ορθολογική χρήση αντιβιοτικών τον Μάρτη του 19 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης ήταν μια σημαντική επιτυχία της Κατερίνας.

 

Με μεγάλο αγώνα κατάφερε να κερδίσει μια σημαντική χορηγία από την κατασκευαστική εταιρεία VINCI, σε μάσκες, για τον ΙΣΑ και που διατέθηκαν στα μέλη του, αλλά και στα ιδρύματα Άγιος Χαράλαμπος, Ίδρυμα Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού και Καλλιμανοπούλειο Καλαβρύτων.

 

Η Κατερίνα γνώριζε πολύ καλά το σοβαρότατο πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπιζε, δίνοντας καθημερινά τον δύσκολο αγώνα της, ψύχραιμα, με αξιοπρέπεια, προσπαθώντας η ίδια να τονώσει ψυχολογικά τον περίγυρό της γνωστούς και φίλους, πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρει στο τέλος. Όμως πολλές φορές αυτός ο αγώνας είναι άνισος και ανελέητος.

 

Εκ μέρους του Ιατρικού κόσμου της Αιγιάλειας τα θερμά μας συλλυπητήρια στα λατρεμένα της παιδιά Μάριο και Γιώργο και στον πολυαγαπημένο σύζυγό της Θόδωρο.

 

Θα σε θυμόμαστε πάντα αγαπημένη Κατερίνα"

Καλό σου ταξίδι αξιολάτρευτη Πρόεδρε του ΙΣ Αιγίου

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου