ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Νέο Σαλμενίκο: Μια πλατεία-χωράφι, ένα γήπεδο για… πρόβατα και μια ανύπαρκτη παιδική χαρά

Την ώρα που στην πόλη του Αιγίου γίνεται ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, τα χωριά της περιοχής μας δείχνουν να είναι αφημένα στην τύχη τους και στην καλή θέληση των κατοίκων για συντήρηση:

Στο Νέο Σαλμενίκο, μπορείς μόνο να δώσεις ραντεβού στην είσοδο του χωριού με τη χαρακτηριστική του ταμπέλα. Οι καθιερωμένες φράσεις “Πάμε πλατεία” ή “Ραντεβού στο γήπεδο” δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των κατοίκων. Ο λόγος;

 

Εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον, δεν υπάρχει ούτε πλατεία, αλλά ούτε και γήπεδο.

 

Το μόνο ίσως που υπάρχει, είναι ένας Πολιτιστικός Σύλλογος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Δήμου, βάφοντας κολώνες, κόβοντας χόρτα, φτιάχνοντας ακόμα και τις στάσεις του αστικού λεωφορείου:

 

Για όσους θυμούνται, και τα παιδιά του Νέου Σαλμενίκου είχαν τη δική τους παιδική χαρά. Αυτή, που είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος “Νέο Σαλμενίκο”. Μάλιστα, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, το χωριό έπαιρνε ζωή από την παρουσία των παιδιών στην πλατεία. Η παιδική χαρά ωστόσο αφαιρέθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν είχαν αφαιρεθεί όλες οι παιδικές χαρές που δεν πληρούσαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

 

“Μας είπαν ότι παίρνουν αυτή που ήδη έχουμε και θα μας την αντικαταστήσουν με μια καινούρια, ασφαλείας” λέει στο e-loggos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου “Νέο Σαλμενίκο” κύριος Θανάσης Μπαλτουμάς, ο οποίος είναι και αυτός που αναλαμβάνει ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την εικόνα του χωριού.

 

Όμως, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα.

                      


Τη θέση των παιδιών που έπαιζαν στην παιδική χαρά, έχουν πάρει οι γιαγιάδες του χωριού οι οποίες πάνε στην πλατεία… χωράφι για να μαζέψουν χόρτα.

 

“Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τον Δήμο να διαμορφώσει την πλατεία και αφού γίνει η αρχή, μετά διατίθεμαι εγώ ο ίδιος να τη συντηρώ, μιας και είμαι κηπουρός στο επάγγελμα” υποστηρίζει ο κ.Μπαλτουμάς. Όμως, δεν λαμβάνει καμία θετική απάντηση.

 

Αυτήν τη στιγμή, στην υποτιθέμενη πλατεία του χωριού υπάρχουν μόνο χόρτα και δύο παγκάκια, στα οποία προφανώς και δεν μπορεί να καθίσει κανείς, αφού είναι πνιγμένα μέσα στα χορτάρια: Ανάμεσά τους, ξεπροβάλλει η πέτρινη βρύση, η οποία είναι και αυτή δωρεά του Συλλόγου.

                    


Όσο για το γήπεδο ποδοσφαίρου; Προς το παρόν είναι ένα χωράφι στο οποίο βόσκουν πρόβατα και κατσίκες.

                        

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δόμησης και Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, κ.Βασίλης Χριστόπουλος, μιλώντας στο e-loggos.gr, δήλωσε: “Είναι πολλά τα χωριά της Αιγιάλειας. Γίνεται μια προσπάθεια σιγά σιγά, να επανατοποθετήσουμε τις παιδικές χαρές και να ασχοληθούμε με τις πλατείες των χωριών. Η αρχή έχει γίνει. Το θέμα του Νέου Σαλμενίκου, το έχουμε υπόψιν μας.”

 

Ωστόσο, η κατάσταση δείχνει να είναι στάσιμη, αφού όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Συλλόγου “Νέο Σαλμενίκο”, “Ακούμε τα ίδια και τα ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια. Όλοι προεκλογικά τάζουν και όταν έρχεται η ώρα δε γίνεται τίποτα”.

 

e-loggos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου