ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Π.Α.Ε.Κ.: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, αντιλαμβανόμενη την αγωνία και την απόγνωση αρκετών συναδέλφων μας στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, απέστειλε στον κύριο Πρωθυπουργό την κάτωθι επιστολή με σκοπό το άνοιγμα του λιανεμπορίου έστω την ύστατη στιγμή των παραμονών των μεγάλων εορτών.

 

Η επιστολή αναφέρει:

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η χώρα μας και οι πολίτες της όλον αυτόν τον χρόνο με τα αλλεπάλληλα lockdowns που έχουν γονατίσει στην κυριολεξία την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Το λιανικό εμπόριο είναι και αυτό στην κατηγορία με την μεγαλύτερη ζημιά καθότι μόνο φέτος έχουν χαθεί κυριολεκτικά τέσσερις μήνες δουλειάς οριστικά, με ελάχιστους τζίρους αλλά με τα καθημερινά έξοδα των επιχειρήσεων να συνεχίζονται αν και κλειστές.

 

Πλέον το 95% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο. Τελευταία ελπίδα σε όλο αυτό το σκοτεινό τούνελ, ήταν τα Χριστούγεννα, που η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου ανέμενε να δουλέψει για να βγάλει έστω ένα μικρό κόστος των εμπορευμάτων τους.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, σας καλούμε να δώσετε μια τελευταία ευκαιρία στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχει αποδειχτεί ότι δεν μεταδίδουν τον ιό και να δείτε ανά περιφέρεια το «επιδημιολογικό φορτίο» και να αποφασίσετε με πολιτική απόφαση το άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς κανόνες, τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες.

 


Κύριε Πρωθυπουργέ, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν καλύτερα, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές όπως της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας στην οποία ανήκουν και οι περιοχές μας της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων και σας καλούμε να παρέμβετε προσωπικά και να δώσετε μια ανάσα ελπίδας στην πραγματική τοπική οικονομία με ύστατο άνοιγμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

 

Το ''click away'' απέχει δυστυχώς πολλά clicks από την πραγματικότητα και υποτιμά τη νοημοσύνη των καταναλωτών, των πολιτών και φυσικά των επιχειρηματιών και εμπόρων. 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ η απόφαση είναι Πολιτική και είμαστε αισιόδοξοι πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα των συναδέλφων μας σε όλες τις δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου και της χώρας μας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ.

Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου