ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Ποιοτική Αιγιάλεια»: Πρόταση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία

Πρόταση της παράταξής «Ποιοτικής Αιγιάλειας» προς την Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία.

 

ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής, 

 

Όλοι γνωρίζουμε τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αδιέξοδης κατάστασης, στην οποία έχουν επέλθει όλες οι επιχειρήσεις που με κρατική εντολή ανέστειλαν την δραστηριότητά τους, στα πλαίσια της αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Η πολιτεία έχει αποστείλει στο δήμο μας μέχρι στιγμής περί τις 700.000 € για την αντιμετώπιση της πανδημίας και 2.000.000.€ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Επίσης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται εν ισχύ η υπ' αριθ. 39/3_3_20 Πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει στους δήμους να απαλλάξουν από τα δημοτικά τέλη τις πληγείσες επιχειρήσεις και μάλιστα να συμψηφίσουν με επόμενες οφειλές τους τα δημοτικά τέλη που, μέχρι την λήψη της απόφασης, θα έχουν εξοφληθεί.

 

Πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν αποφασίσει τις απαλλαγές αυτές.

 

Κατόπιν αυτών, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά του Δήμου μας, σε μια τόσο δύσκολη και με πρωτοφανείς δυσμενείς συνέπειες οικονομική κρίση που βιώνουν.

 

Για τους λόγους αυτούς

 

ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ

 

την λήψη σχετικής απόφασης και τη δημιουργία σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις.

 

Για την δημοτική παράταξη ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Βασιλική Ψυχράμη

 

 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η παράταξή μας σας απέστειλε εισήγηση για την απαλλαγή των επιχειρήσεων του Δήμου μας, που με κρατική εντολή ανέστειλαν την δραστηριότητά τους προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Παρακαλούμε, όπως εντάξετε το συγκεκριμένο θέμα προ ημερησίας διατάξεως στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, καθώς θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες της Αιγιάλειας να λάβουμε την απόφαση αυτή,  που έστω και προσωρινά, θα τους ανακουφίσει και θα τους δώσει μια μικρή ανάσα, ώστε να συνεχίσουν, αν μπορέσουν να συνεχίσουν.

 

Για την δημοτική παράταξη ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου